Apple SMS açığını itiraf etti; ama...

Apple, iPhone kullanıcılarını şok eden açığı itiraf etti. Ama söyledikleri kimseyi rahatlatmadı...

Apple itiraf etti; ama...

Apple, iOS'daki mesajlaşma işlevinde bulunan açıkla ilgili yaptığı açıklamada bu konudan haberder olduğunu söylerken, kullanıcılara alternatif yollar önerdi. iOS cihazlarında (iOS 6'nın beta'sı dahil tüm sürümlerde) ortaya çıkan bir açık, SMS'lerin farklı bir kişiden gelmiş gibi gösterilmesine izin veriyordu. Diğer telefonlarda ise böyle bir saldırının mümkün olmadığı, sahte numaranın yanında SMS'in geldiği gerçek numaranın da göründüğü söyleniyor.

Apple, yaptığı açıklamada SMS yerine iMessage kullanıldığında, adresin aldatmaya yönelik saldırılara karşı tarandığını söyledi ve şunları ekledi: "SMS'in kısıtlamalarından bir tanesi de herhangi bir telefona şarşırtmalı bir adresten gönderilebilmeleri. Dolayısıyla müşterilerimizi bilinmeyen bir web sitesine veya adrese yönlendiren SMS'ler konusunda son derece dikkatli olmaları için uyarıyoruz."

Apple'ın bu açıklaması kullanıcıları tatmin etmese de, şirketin durumdan haberdar olduğunu gösteriyor. Daha kötüsü ise şirketin herhangi bir onarım yapacağını söylememiş olması. Apple'ın iMessage çözümü işe yarayabilse de bankalar ve diğer hizmetler iMessage seçeneği sunmuyor ve dolayısıyla açık, risk oluşturmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları