Apple, Spotify'ın suçlamasına cevap verdi!

Spotify tarafından oldukça sert bir biçimde suçlanan Apple, Yaptığı açıklama ile ortaya atılan iddialara çok net cevap verdi!

Apple'dan beklenen cevap geldi!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde popüler müzik oynatma hizmeti Spotify'ın Apple uygulamasında Cupertinolu firma tarafından uygulandığını iddia ettiği bazı kısıtlamalardan bahsetmiştik. Spotify, mobil uygulamasının güncellemesine dair bu sınırlandırmaların Apple tarafından kasıtlı olarak yapıldığını ve firmanın yeni güncellemeyi aktive etmediğini öne sürmüştü. Apple'ın Spotify karşısında kendi hizmeti Apple Music'i öne çıkardığını düşündüren bu suçlamaya şimdi yanıt geldi.

Apple'ın avukatlığını yapan Bruce Sewell konuyla ilgili yaptığı açıklamada Spotify'ın kendilerinden "ayrıcalıklı bir muamele" beklentisi içinde olduklarını söyledi. Sewell, Spotify'ın Apple'dan bütün geliştiricilere uyguladıkları kurallarda bazı istisnalar talep etmelerini ve App Store hakkında gerçeği yansıtmayan dedikodular yaymalarını son derece rahatsız edici bulduklarını ifade etti.

Söz konusu açıklamada Sewell ayrıca Spotify uygulamasının yeni güncellemesinin kullanıcıları bu hizmet üzerinde; Apple'a uygulama içi bir ücret ödemeden oturum açabileceklerini de ekledi.

Okuyucu Yorumları