Apple Store Mağazaları Kadınlar Ayı'nı Kutluyor

Apple Store mağazalarında Kadınlar Günü için özel etkinlik programları düzenliyor

Apple'dan kadınlara destek!

Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak adına kolları sıvayan Apple, kadın geliştiricileri, müzisyenleri, sanatçıları, fotoğrafçıları, yazılımcıları ve girişimcileri App Store mağazalarında Mart ayı boyunca öne çıkarma kararı aldı.

Dünya genelinde seçili Apple Store mağazalarında ziyaretçiler 60'tan fazla "Made by Women" oturumlarına katılma fırsatı yakalayacak. Örneğin dil öğrenmek isteyen çocukları birbirine bağlayan MinorMyna platformunun 14 yaşındaki kurucusu ve CEO'su Hillary Yip, 17 Mart tarihinde bir uygulama atölyesi düzenleyecek ve etkinlik, Apple'ın Hong Kong'daki Causeway Bay mağazasında gerçekleşecek.

Oturumların gerçekleşeceği yerler Singapur, Kyoto, Londra, Milan, Paris, Dubai, San Francisco, Chicago, New York ve Los Angeles'ı da kapsıyor. Apple, kâr gütme amacı olmayan Girls Who Code platformu ile de işbirliğine girerek genç kadınlar için kodlama eğitimine olan katkısı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Everyone Can Code kuru ise Girls Who Can Code Kulübü katılımcıları ve 90.000 genç kız için Apple'ın kodlama dili Swift'i öğrenme fırsatı sunacak.

Apple, özgeçmişi ve yaşı fark etmeksizin tüm öğrenciler için eğitim fırsatlarını desteklediğini belirterek genç kızların erkek yaşıtları ile aynı öğrenme fırsatlarını yakalamaları gerektiğinin altını çiziyor.

Apple'ın çevre, sosyal instiyatif ve politika kurulu yardımcı başkanı Lisa Jackson, açıklamasında "Kadınlar, fikirleri ile geleceği şekillendirme fırsatı buldu." ifadesini kullandı. "Girls Who Code'un genç kızların yarının geliştiricileri ve teknolojide gelişimin başını çeken güç olmalarını sağlamasına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz."

Geçtiğimiz yıl Apple Kadınlar İçin Girişimcilik Kampı'nı duyurarak kadınların teknoloji alanında karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmişti.

Okuyucu Yorumları