Apple, su geçirmez iCihazlar peşinde!

Apple, bugüne dek görmezden geldiği bir özelliği daha, bir sonraki iPhone modellerinde kullanabilir!

Yeni iPhone'a yeni özellik!

Her zaman gerçeğe dönüşmeseler de patentler, firmaların üzerinde çalıştığı yeni teknolojileri ortaya çıkarabiliyor. Yeni keşfedilen bir Apple patentiyse, ABD'li firmanın su geçirmez ürünlerle ilgili çalışmalarını gösteriyor.

Apple'ın patentte açıkladığı yöntem, telefonun gövdesini su geçirmez hale getirmekten bahsetmiyor - bunun yerine cihazın içindeki devrelerin üzeri, suyu iten hidrofobik katmanla kaplanıyor. Bu teknolojinin gelecekte su geçirmez iPhone, iPad ve Apple Watch'lar biçiminde karşımıza çıkması bizi şaşırtmayacak.

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz hafta Apple Watch'unu duş alırken çıkarmadığını söyleyerek, cihazın en azından su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunun ipucunu vermişti.

Su geçirmezlik özelliğinin gerekliliği, telefon üreticilerinin de kararsız kaldığı bir konu. Örneğin Galaxy S5 su geçirmez olmasına rağmen, yeni tanıtılan Galaxy S6'nın su geçirmezlik özelliği yok. Yine de zaman içinde, kullanılan teknolojilerin gelişmesiyle tüm cihazlarımızın su geçirmez olması gerektiği düşüncesindeyiz.

Okuyucu Yorumları