Apple tabletlerde liderliğini sürdürüyor!

Apple, tablet piyasasındaki düşüşten payını alsa da, bu alandaki liderliğini sürdürüyor!

Her şeye rağmen Apple!

Apple tabletlerdeki liderliğini sürdürüyor, ancak son veriler firmada kasvetli bir havaya yol açmış olabilir. Strategy Analytics'in 2016 birinci çeyrek verileri, tablet sevkiyatının yüzde 10 düştüğünü (46,7 milyon birim) söylüyor.

Bununla birlikte Apple, yüzde 22'lik pazar payıyla tabletlerdeki üstünlüğünü koruyor. iPad Pro'nun satışları iyi gittiğinden firma, karlılığını sürdürüyor. Strategy Analytics'in raporu, Microsoft'un Surface serisi, diğer 2-in-1'ler ve "pro slate" cihazlarının tabletleri yerinden ettiğini söylüyor.

Analiz firmasının raporu, az tanınmış markaların toplam 13,3 milyon tabletle tabletlerin yüzde 28'ini sevk ettiğini ortaya koyuyor. Tüm bu tabletler 750 milyon dolar gelir sağlarken Microsoft, sattığı 1,1 milyon Surface ile 950 milyon dolar kazanmayı başarmış görünüyor.

Yeni veriler, PC ve tablet alanında işlerin pek parlak gitmese de, 2-in-1'ler için işlerin iyi gittiğini doğruluyor. Bu yüzden önümüzdeki günlerde daha çok cihaz üreticisinin melez bilgisayar işine girdiğini görürseniz şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları