Apple tarihinde bir ilk

Apple, tarihi boyunca daha önce hiç yapmadığını yapmaya karar verdi ve...

Apple tarihinde bir ilk

Apple yeni iPhone modeli ve hakkında çıkan dedikoduların ardından, bu sefer de bambaşka bir yönüyle gündemde...

Yıllardır düzenli olarak yapılan Black Hat güvenlik konferasına, bu sene Apple da, tarihinde ilk kez katılıyor. Bugünkü brifinglerde boy gösterecek olan Apple için etkinlik büyük önem taşıyor zira firma, ilk kez Black Hat konferansında boy gösterecek. Son yıllarda bu konferansta Apple cihazların sıkça hack'lenmesi, sanırız Apple'ın da dikkatini çekmeyi başarmış durumda.

Geçtiğimiz yıl yapılan Black Hat konferansında, güvenlik araştırmacılarından Charlie Miller'ın, hacker'ların Apple laptop'lara nasıl saldırı düzenlediğini ve de ne şekilde pillerini hacklendiğine dair yaptığı açıklama büyük dikkat çekmişti. 2009 yılındaysa iki farklı araştırmacı, Apple'ın iPhone'larını tek bir basit mesaj ile nasıl uzaktan kumanda edebileceklerini açıklamışlardı.

Her ne kadar şimdiye dek Apple Black Hat güvenlik konferansının bir parçası olmasa da konferansın odak noktası düzenli olarak Apple oluyordu. Bu sene yapılacak konferanstaysa Apple'ı temsilen, Apple güvenlik müdürü koltuğunda oturan Dallas De Atley boy gösterecek. Kendisinin yapacağı konuşma özellikle iOS üzerindeki güvenlik sistemleri hakkında olacak.

Okuyucu Yorumları