Apple Tasarımcısından Tam 12.000 Dolar'a Kum Saati!

Apple tasarımcısı Marc Newson, tam 12.000 dolara ilginç bir kum saati üretti. Saat bu fiyatını bakın neye borçlu...

12.000 dolarlık kum saati!

Kum saatleri genellikle rahatlatıcı etkisiyle bilinir. Birbirinden farklı ve tasarıma sahip kum saati var elbette, ancak Apple tasarımcısı Marc Newson'un elinden çıkmış olanı, hepsinden farklı bir yer ediniyor. Estetik açıdan fazlasıyla iddialı olmasının yanında fiyatıyla da adeta dudak uçuklatan bu saatin değeri tam 12.000 Dolar!

Apple Tasarımcısından Tam 12.000 Dolar'a Kum Saati!

Evet, gerçekten estetik açıdan bakıldığında gerek kütüphanenizde, gerek masanızın üzerinde ilgiyi üzerinde toplayacak gibi görünen bu kum saatinin tek özelliği elbette yalnızca tasarımında gizli değil. Sıradan kum saatlerinde, adından anlaşılabileceği gibi saatin İçeriğinde kum yer alırken, bu saatte tam 1 milyon 249 bin 996 adet "nanoballs" adı verilen bakır kaplamalı paslanmaz çelik kaplı top bulunuyor.

Apple Tasarımcısından Tam 12.000 Dolar'a Kum Saati!

Kum saatinin içindeki topların, bir bölmeden diğerine akması 10 dakikayı bulurken, izlediğiniz bu sürede fazlasıyla rahatlatıcı bir etki yaratması sağlanmış. Ancak yine de bunun için 12 bin Dolar verilir mi, buna fotoğraflara baktıktan ve resmi internet sitesindeki videoyu izledikten sonra siz karar verin.

Okuyucu Yorumları