Apple, Touch ID'yi Ekranın Altına Yerleştirebilir!

Yeni iPhone için bir bilmeceye dönüşen Touch ID sensörünün konumu, yeni rapora göre burası olacak!

Çok şık bir iPhone 8 gelebilir!

Yılın bu dönemlerinde bir sonraki iPhone'lar hakkında yeni dedikodular, bilgiler duymaya alışığız. Bu sene de durum farklı değil ancak bir konu hala açıklığa kavuşmadı: Parmak izi sensörünün yani Touch ID sensörünün konumu.

Digitimes'ın Economic Daily News'u kaynak gösterdiği haberine göre ise bu seneki iPhone, parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirecek. Bu tür bir çözümü şimdiye kadar görmedik ve Apple bunu başarırsa, gerçekten çok şık bir çözümle karşılaşacağız demektir. Bu bilginin bir Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) seminerinde açıklandığı söyleniyor. TSMC'nin Apple tarafından geçtiğimiz birkaç senedir Apple cihazları için işlemci üretmekle görevlendirildiği biliniyor.

Samsung'un da böyle bir teknolojiyi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'a getirmek istediğini ancak başarılı olamadığını duymuştuk. Bu yüzden firma, parmak izi sensörünü telefonun arka tarafına taşımıştı. Sensörün konumu, kullanımı zorlaştırdığı sebebiyle birçok kullanıcı tarafından eleştirildi.

Apple'ın yeni cihazlarının tanıtılması için birkaç ay daha beklememiz gerekecek. Tabi gecikme dedikoduları gerçeğe dönüşmezse.

Okuyucu Yorumları