Apple, tüketici memnuniyetinde öne geçti!

Apple, Samsung'u kendi ülkesi Kore'de bile geride bıraktı. Hem de bakın hangi konuda...

Apple, Samsung'u yine geçti!

Bazı analistlerin iddiasına göre akıllı cep piyasasındaki gelirlerin yüzde 100'ünü elde eden Samsung ve Apple, bizlerin pek işine yaramayan hukuki kavgalarına devam ediyorlar.

Güney Koreli web sitesi Naver.com'da yayınlanan bir anketin sonuçları ise iki dev şirketin tüketici hizmetlerinin kullanıcılarını ne kadar memnun ettiğini ortaya çıkardı. 44.168 cep telefonu kullanıcısının katıldığı ankette Apple'ın memnuniyet oranı yüzde 52'ye ulaşırken Samsung, yüzde 50 ile ikinci sırada yer aldı. LG Electronics yüzde 46 ile müşteri memnuniyetinde üçüncü sırada yer bulurken onu yüzde 34 ile Pantech takip etti.

Araştırmaya göre katılımcıların sadece yüzde 17'si cihazlarının ilk senesinde yardıma ihtiyaç duyarken, Samsung sahipleri için bu oran yüzde 29 ile biraz daha yüksekti.

Sitede yer alan makale, anketin hata payı ve bilimselliği konusunda herhangi bir bilgi vermiyor. Bunun yanında anketin satış sonrasını ele aldığını ve toplam marka bağımlılığıyla ilgilenmediğini de belirtmek gerekiyor. Yine de Samsung'un kendi ülkesinde ikinci sıraya düşmüş olması ilgi çekici.

Okuyucu Yorumları