Apple, Tumblr'ın App Store Yasağını Kaldırdı

Çocukları da içeren uygunsuz içerikleri barındırdığı iddiasıyla gündeme gelen Tumblr, yaptığı değişiklikle kendini Apple'a affettirdi!

Apple, Tumblr'ı affetti!

Geçtiğimiz hafta Apple'ın çocukları içeren uygunsuz içerikleri bulundurması nedeniyle Tumblr platformuna ait iOS uygulamasını App Store üzerinden kaldırdığını ve bunun sonucunda da Tumblr yöneticilerinin şok bir kararla platform üzerindeki yetişkinlere yönelik tüm içeriği kaldırma kararı aldığını iletmiştik.

Tumblr, gelişme ile ilgili yaptığı açıklamada skandala yol açan söz konusu içeriklerin platformun filtrelerinden bir hata sebebiyle geçtiğini ve Tumblr'da 17 Aralık'tan itibaren artık yetişkin içeriğe yer verilmeyeceğini belirtti. Bu karar, Tumblr kullanıcıları arasında büyük bir tepki görmüş ve kullanıcılar bu kararı "moderasyonun soruna oldukça saçma bir yaklaşımla bulduğu çözüm" olarak nitelemişti.

Görünüşe bakılırsa Apple, bu karar sonucunda Tumblr'ın App Store'daki yerine geri dönebileceğine yönelik karar vererek platforma ait iOS uygulamasını tekrar App Store üzerinden kullanıcılarına açtı. Uygulamanın App Store üzerindeki açıklaması "güncellemenin Tumblr Topluluk Kuralları'na uygun olarak değişiklikler içerdiğini ve bu değişikliklerin bazı içerik türlerinin Tumblr'da gösterilmesini yasakladığı" ifadelerini içeriyor. Tumblr, bu tür içerikleri otomatik olarak tespit eden bir algoritma kullanıyor ancak filtrenin o kadar da iyi çalışmadığı yönünde kullanıcılardan gelen birçok geri bildirim şimdiden birçok platformda dillendirilmeye başlandı. Kullanıcılara göre birçok "masum" içerik, Tumblr'ın filtrelerine takılmaktan kurtulamıyor.

Bu geniş çaplı yasağın platformun geleceğini nasıl şekillendireceği henüz bir merak konusu zira "uygunsuz içerik" kavramının sınırları o kadar da belirgin değil. Birçok Tumblr kullanıcısı, hayran oldukları edebi eserlere ait "hayran kurguları"nın filtreye takılacağından endişe ettiklerini belirtirken birçok kullanıcı sanatta çıplaklığın kullanıldığını belirtiyor ve Tumblr'ın buna karşı alacağı tavrı merak ediyor. Bazı kullanıcılar da daha çok sağlıkla ilgili olarak paylaşılan emzirme gibi konulara ait görsellerin filtreden nasibini alacağını düşünüyor.

Okuyucu Yorumları