Apple ve FBI, durumu ABD'ye izah edecek!

Microsoft, Bill Gates'in açıklamalarının tersine, büyük kavgada Apple'ın yanında yer aldı!

Bill Gates'e rağmen destek!

Apple ve FBI'ın arasındaki iPhone güvenliğini aşma tartışması, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesine taşınıyor. Komite yaptığı duyuruda, önümüzdeki iki tarafı da ifade vermeye çağıracağını söyledi.

Apple Genel Hukuk Danışmanı Bruce Sewell ve FBI Direktörü James Comey, 1 Mart'taki "Şifreleme cambaz ipi: Amerikanların güvenliğini ve gizliliğini dengeleme" adlı duruşmaya katılacaklar. Komitenin Apple'ın kilitli iPhone'lara girmek üzere arka kapı üretmesi durumunda ne gibi sonuçların ortaya çıkacağını tartışacağına inanılıyor.

Bu arada Microsoft, yaptığı açıklamada Apple'ı FBI'a karşı "tüm kalbiyle" desteklediğini söyledi. Microsoft'un baş hukuk müdürlüğü görevini de üstlenen Brad Smith bu konuda, "21. yüzyılın sorunlarının, hesap makinesi döneminde yazılmış bir yasayla çözüleceğine inanmıyoruz" dedi. Microsoft, rakibi Apple'ı şimdiye kadar bu kadar belirgin biçimde desteklememişti.

Microsoft ortak kurucularından Bill Gates'in geçen günlerde farklı bir duruş sergilediğine şahit olmuştuk. Gates'e göre Apple, bu duruma özel olarak FBI'ın verilere erişmesine izin vermesi gerektiğini söylemişti.

Okuyucu Yorumları