Apple ve Intel yoksa rakip mi oluyor?

Intel'in canını kim sıkıyor dersiniz? Hayır bu rakip tahmin ettiğiniz gibi AMD değil, ARM hiç değil!

Intel'in dostu mu düşmanı mı?

Daha Intel Developer'da konuşulmaya başlanan iddialara göre 2010 yılından itibaren Atom yongalar cep telefonlarında çalışacak. Şuan itibari ile cep telefonları için fazla enerji sarfiyatı yaptığı bilinen Atom'lar akıllı cep telefonlarında tercih edilmiyordu.

Fakat yeni aldığımız bir habere göre Apple kendi yongalarını üreterek bütün işlemleri kendi bünyesinde halletmek istiyor. 2008 yılında P.A. Semi'nin şirket bünyesine dâhil edilerek gerekli tasarımların bu bölüm tarafından yapılması ile ortaya Apple amblemli yongalar çıktı.

Görüntüden de anlaşılacağı gibi her şeyin tek bir firma tarafından halledilmesi gerçek olabilecek mi? Bu olay şuan iPhone'larda kullanılan Samsung imzalı yongaların da yavaş yavaş kullanılmayacağı anlamına geliyor.

ARM yongalardan sonra şimdi de Atom'a karşı rekabet ortamının oluşacağı yonga piyasasında bakalım neler yaşanacak. Belki Apple kendi ihtiyaçları için silikon alımına başlayacak.

Intel'in Atom işlemcilerinin kullanılacağı tabletlere karşı Apple'ın tableti (!) hem işlemci hem de geri kalan bütün özellikler çerçevesinde kıyasıya rekabet halinde olabilecek mi? 2010 bu dev iki firma için heyecanlı geçecek gibi.

Okuyucu Yorumları