Apple ve Microsoft Neden Eski İşlemci Kullanıyor?

Apple ve Microsoft, yeni MacBook Pro ve Surface'lerde neden Kaby Lake yerine eski Skylake işlemcilerini kullanıyor? Açıklıyoruz...

Neden eski işlemcileri kullanıyorlar?

Apple, önceki MacBook Pro'nun tam 527 gün sonrasında yeni MacBook Pro'yu tanıttı. Yeni notebook, Touch Bar ve ekranıyla etkileyici bir görünüm kazanırken fiyatıyla küçük bir şok yaşattı. Ancak kafa karıştıran bir şey daha var.

Apple, ancak bir buçuk senede yenilediği en iyi bilgisayarlarından birinde neden Intel'in en yeni Kaby Lake işlemcilerinden birini kullanmadı? Yeni MacBook Pro, Intel'in bir yaşındaki Skylake mikro mimarisini kullanıyor. Eğer Microsoft aynısını yeni Surface'lerde yapmamış olsaydı, eminiz ki birçok kullanıcının canı buna çok sıkılacaktı.

Bir Apple yetkilisinin söylediğine göre cevap oldukça basit. "Kaby Lake yongası henüz bulunmuyor." Kaby Lake kademeli, yavaş sayılacak bir biçimde dağıtıldığından şu an sadece belirli formları ve watt'ları destekliyor. 15 inç'lik MacBook Pro dört çekirdekli bir işlemci kullanıyor ve bu işlemcinin Kaby Lake'de herhangi bir karşılığı henüz bulunmuyor. MacBook Pro, piyasadaki en hızlı işlemciyi kullanıyor. Microsoft'un Surface Studio'su ve yenilenen Surface Book'u da dört çekirdekli işlemci kullanıyorlar ve Skylake mimarisine sahipler.

Benzer bir durum GPU alanında da yaşanıyor. Ancak Microsoft ve Apple, yeni cihazlarının mühendislik konusundaki başarılarının, hıza olan ihtiyacınızdan önemli olduğunu düşünüyorlar. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Okuyucu Yorumları