Apple ve Motorola davasında hakimden çıkış!

Apple ve Motorola arasında giderek karmaşıklaşan davada hakim dayanamadı; iki tarafı fena azarladı!

Hakim bile sonunda patladı!

Apple ve Motorola Mobility arasında devam eden patent ihlali davasında hakim, giderek karmaşıklaşan davanın küçültülmesine yönelik talebi geri çevirdi.

US District Court for the Southern District of Florida hakimi Robert Scola, Salı günü verdiği kararda şunları söyledi: "Mahkemeye gelen tarafların çoğu, yasal çekişmelerini hızla, verimlilikle ve mümkün olduğunca adil bir biçimde çözmeyi denerler ki, işlerine ve kişisel hayatlarına devam edebilsinler." "Ancak bu davada taraflar, şamatacı ve huzsuz bir biçimde davranıyorlar... Buradan anlaşılıyor ki taraflar, çekişmeyi hızla ve verimlilikle bitirmek istemiyorlar; aksine dünya çapında benzeri davalar açmayı, sonu gelmeyecek gibi görünen bir iş stratejisine dönüştürüyorlar. Mahkemeyi bu şekilde kullanmak, doğru değildir."

Dava, şu an 12 patent etrafında 180 iddiadan oluşuyor ve Ocak 2012'de açılan ilk davaya kıyasla oldukça genişlemiş bulunuyor. Scola, kararında şunları da söylüyor: "Bunda ironinin zerresi yok," "taraflar, şimdi de celselerle karmaşıklaşan davayı hakimin temizlemesini istiyorlar. Mahkeme, bunu reddetmiştir."

Scola, bunun yerine davacı Motorola ve davalı Apple'ın davaları küçültmeleri için zaman istemelerine izin verecek. "Markman" adı verilen bu celse, 20 Eylül 2013'te gerçekleştirilecek.

Okuyucu Yorumları