Apple ve Nokia, Samsung'u dize getirdi!

Apple ve Nokia bir araya geldi; Samsung'u bir kez daha mahkemeden eli boş göndertti!

Samsung bir kez daha yenildi!

Apple ve Nokia, geçtiğimiz aylarda Samsung'a, aralarındaki ticari sırları açık ettiği için tazminat davası açmıştı. Samsung'un bir çalışanı, firmanın Apple ve Nokia ile yaptığı uzun süreli patent anlaşmalarının detaylarını rakip firmalara sızdırdığı için iki firma zarara uğradıkları iddiasında bulunmuş ve mahkeme de Apple ve Nokia'yı haklı bulmuştu.

Apple ve Nokia ardından, Samsung'un ve anlaşmaların açığa çıkmasında kusuru bulunan avukatlık bürosu Quinn Emanuel'in, dava masraflarını karşılaşması için talepte bulunmuştu. Apple ve Nokia avukatları, olayın iki firmaya neden olduğu zararı tespit etmek için yaptığı araştırmanın bedeli olarak 2 milyon dolarlık bir fatura çıkardılar. Samsung'un hukuk danışmanlığını yapan Quinn Emanuel avukatlık firması ise bu 2 milyon doların içinde Nokia ve Apple avukatlarının yedikleri yemeklerin ve hatta taksi ücretlerinin bile bulunduğunu öne sürerek ücreti ödemeyi reddetmişti.

Konu yeniden mahkemeye taşınınca, Samsung ve Apple davalarından artık nefret eden hakim Paul Grewal, Samsung'u 2 milyon dolarlık dava masraflarını ödemeye mahkum etti.

Böylece Samsung, Apple karşısında bir yasal yenilgi daha almış oldu.

Okuyucu Yorumları