Apple ve Nokia'nın Akıllı Saatinden İşaretler

Apple ve Nokia arasındaki patent savaşı, bizlere ulaşacak akıllı saatler için çok olumlu bir anlaşmaya döndü!

Apple ve Nokia'dan büyük sürpriz!

Nokia ve Apple arasında devam eden patent ihlali tartışmaları, gelecekte daha iyi bir Apple Watch ile tanışmamızı sağlayabilir.

Nokia'nın akıllı telefonlarla ilgili birçok patenti bulunuyor ve firma, bu patentlerin bir kısmını bazı anlaşmalarla Apple'a lisanslıyor. Ancak Nokia'ya göre Apple, lisanslamadığı patentleri haksız biçimde kullanıyor. Nokia bunun için "patent iddia birimlerini" (PAE'ler) kullanarak Apple'ı ücret ödemeye zorlamaya çalışıyor.

PAE'ler çoğunlukla "patent troll'ü" olarak adlandırılıyor ve ihlal edildiği öne sürülen patentlerden daha fazla para kazanmayı hedefliyorlar. Apple ise Nokia adına hareket eden firmalar tarafından suçlanmaktan dolayı sıkıntılı bir durumda.

Mahkeme dışında yaşanan olumlu bir gelişme sonucunda Nokia, miktarı açıklanmayan bir ödeme karşılığında belirli ağ altyapısı ürünlerini ve hizmetlerini Apple'a sağlamaya başlamış bulunuyor.

Bu duyuruda ortalama tüketicinin ilgisini daha çok çekecek gerçek bir ürün de var. İlk olarak Apple'ın (Nokia'ya ait) Withings cihazlarını stoklamaya devam edeceği anlaşılmış bulunuyor. Buna ilave olarak Apple ve Nokia'nın "dijital sağlık girişimlerinde geleceğe yönelik ortaklıklar planladıkları" söyleniyor. İki firmanın da giyilebilir teknolojilerde güçlü olduklarını düşünürsek böyle bir ortaklık, üzerimize giydiğimiz teknolojilerde devrimsel yenilikler anlamına gelebilir.

Apple Watch 3'ün glikoz seviyelerini ölçebileceğini duymuştuk ve hatta Tim Cook'un Apple Watch'unun üzerinde böyle bir cihazla görüldüğü iddia edilmişti. Bu gelişmeler, Apple'ın Watch'u hangi yönde geleceğe taşıyacağı hakkında sıkı işaretler veriyor ve Nokia ortaklığı, bu geleceğin gerçeğe dönüşmesini garantileyebilir.

Okuyucu Yorumları