Apple ve Samsung'a sert uyarı

Apple ve Samsung arasındaki patent davasında, bu kez fırçayı ikisi birden yedi...

Apple ve Samsung'a sert uyarı

Apple ve Samsung arasındaki patent davası hala sürerken, mahkemeden ilginç detaylar gelmeye devam ediyor. Davayı gören Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nin yargıcı Lucy Koh, iki devin de "mahkemeye aykırı davranışlarından" usanmış durumda.

Yargıç Koh, iki şirketin dava öncesi mahkemeye sunacakları sayfa sayısına kısıtlama getirmişti. Samsung'a kendini savunması için 35 sayfa hakkı tanınırken, Apple'ın da Samsung'a vereceği cevabın 15 sayfayı geçmemesi öngörülmüştü.

"Burada belirtilen sayfa sınırlarını geçmek kesinlikle yasaktır. Herhangi destekleyici bir sayfa, yalnızca argümanı doğrulama amaçlı olmalı ve Mahkeme'nin sayfa sınırlarını çiğnemek için kullanılmamalıdır. Açıkça belirtilmeyen argümanlar, sayfa sınırını geçiyorsa geçersiz kabul edilecektir."

Koh sınırları açıkça belirtmesine rağmen, iki şirket yine de "uslu" duramadı ve mahkeme emrine karşı geldi. Koh, iki şirketin avukatlarına dosyalarını yeniden düzenlemeleri için ek süre verdi.

Yargıç Lucy Koh, daha önce de pek çok kez Samsung ve Apple avukatlarının "ustalıkla mahkeme kurallarını çiğnediklerine" şahit olmuş ancak bunların hiçbirini hoşgörüyle karşılamamıştı. Aynı durum tekrar ederse, Koh'un ne tepki vereceği merak konusu.

Okuyucu Yorumları