Apple - Verizon görüşmelerinden doğan sorular

Apple'ın yeni bombası iPhone 4G, Verizon'dan mı geliyor? Yoksa sürpriz bir ürün mü yolda?

iPhone 4G Verizon'dan mı?

Dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Apple'ın Verizon'la bir ürün hakkında pazarlık ettiği söyleniyor. Bu durum Amerika'da iPhone'un en yaygın dağıtımcısı olarak bilien AT&T'yi rahtsasız edebilir. Elbette Apple'ın iPhone dışında bir ürün için anlaşma yapıyor olması ihtimali de var. Verizon ille de cep telefonlarına servis sağlayacak diye bir kaide yok.

İşin ilginçleştiği nokta ihtimaller. Daha önce bir Linux yetkilisinin belki de gelecekte dizüstü bilgisayarların bedava olacağı yönündeki açıklamasını hatırlarsanız kolayca anlarsınız. Apple'ın netbook tarzı bir ürününü Verizon gibi bir servis sağlayıcıyla pazarlaması gayet mümkün. Verizon'un da çok uygun servis sözleşmeleriyle tüketicilere bu açıklanmamış yeni ürünü ulaştırması mümkün.

Bu ürün bir mobil orta sınıf ürün olabilir. Artık adı iTablet mi olur bilinmez ama Apple'ın da bir netbook çıkartması çeşitli çevrelerce zaten bekleniyor.

İkinci ihtimal ise Verizon Wireless'ın LTE ağı denilen 4G üzerinde çalışıyor olmasıyla bağlantılı. LTE, Long Term Evolution yani uzun vadeli evrim demek ve 3G'den 4G'ye geçiş anlamına geliyor. Verizon bununla birlikte 2010'un başlarında büyük bir atılıma hazırlanıyor.

Apple 4G ile birlikte AT&T'den vazgeçip iPhone 4G'yi Verizon ile satmayı planlıyor olabilir. 2010 hem Apple, hem Verizon için büyük bir yıl olacak gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları