Apple vs Samsung: Kim daha çok satıyor?

Apple ve Samsung'un "kim daha çok satıyor" kavgası daha önce hiç bu kadar detaylı ortaya konmamıştı!

Kim daha çok satıyor?

Bilişim dünyasının önde gelen pazar araştırma ve analiz firmalarından IDC'nin açıkladığı istatistikler, Samsung ve Apple arasındaki mücadelenin iyice kızıştığını gösteriyor: İki firma, bilgisayar, tablet ve cep telefonu pazarlarından neredeyse eşit pay almış durumda.

2012 yılının son çeyreğinde sevkiyatı yapılan bilgisayar, cep telefonu ve tabletleri toplam olarak esas alan istatistikler, Apple'ın yüzde 20,3 Samsung'un ise yüzde 21,2 pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Ancak bu yüzdelerin son kullanıcının eline geçmiş kullanımda olan cihazları değil de perakende satıcıların eline ulaşan cihazları gösterdiğini unutmamak gerek.

IDC uzmanları, Apple'ın önceki aylara kıyasla daha büyük başarı göstermesinin ardında, Ekim 2012'de piyasaya sürülen iPad Mini ve iPhone 5'in etkisinin bulunduğuna inanıyorlar. Samsung'un Nisan ayında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S4'le aradaki farkı tekrar açacağı tahmin ediliyor.

IDC'nin açıkladığı son rakamlar, söz konusu kategorilerdeki cihaz satışlarının, 2012'de daha önceki yıla göre yüzde 29,1 artarak daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye ulaştığını gösteriyor. Uzmanlar, satışlardaki artışın ardında, tabletlerin artan popülaritesi olduğunu düşünüyorlar: Tablet satışları 2012'de, 2011'e kıyasla yüzde 78 artmış. Uzmanlar, tablet satışlarının bu yıl masaüstü bilgisayarı önümüzdeki yıl da dizüstü bilgisayarları geride bırakacağını tahmin ediyorlar.

Okuyucu Yorumları