Apple vs. Samsung: Mahkelemelerden 10 sır!

Apple ve Samsung arasındaki amansız kavga, gizli kalması gereken bu 10 sırrı da ortaya döktü!

Mahkemeden sızan 10 sır!

Apple ve Samsung, patent kavgalarıyla mahkemeleri meşgul etmeye devam ediyorlar. Duruşmalar ise tahmin edebileceğiniz gibi çok gizli belgelerin, ilginç tahminlerin, planların havada uçuşmasına sahne olabiliyor. İşte Apple ve Samsung savaşından en son keşifler!

1. Apple ve Google'ın savaşı, "kutsaldı"

Samsung ile arasındaki mücadeleyi "termonükleer savaş" olarak adlandıran Steve Jobs, 2011'deki bir şirket içi e-postada "Google ile kutsal savaş" sözcüklerini kullanmıştı.

2. Samsung, Android'i terk etmeyi yıllardır planlıyor

Samsung'un belgeleri, firmanın Android güncellemelerine yetişmekte zorlandığını, Android yerine kendi geliştirdiği bir işletim sistemini kullanmayı tercih edebileceğini gösteriyor. Firma, Android üzerindeki denetiminin azlığını ve rakiplerinin onu benimsemesini bir zafiyet olarak görüyordu.

Aslında Apple, rakiplerini dikkate alıyor

Aslında Apple, rakiplerini dikkate alıyor

3. Apple, rakiplerini dikkate alıyor

Apple, pazar paylarını pek umursamıyormuş gibi görünse de aslında umursuyor, sadece bunu belli etmek istemiyor. Apple'ın 2014 telefon stratejisinde pazarlama bölümü başkan yardımcısı Phil Schiller, "tüketiciler bizde olmayan şeyleri istiyorlar" cümlesini kullanmış, bu sözleriyle daha ucuz ve daha büyük telefonları vurgulamak istemişti. Ancak Schiller'a bu konuda bir soru sorulduğunda yönetici, büyük ceplerin Apple'ın politikasını yansıtmadığı cevabını vermişti. Yine de 2014'te daha büyük bir iPhone 6'yla tanışma olasılığımız oldukça yüksek.

4. Apple, Samsung'un pazarlama performansını kıskandı

Wall Street Journal, Apple'ın Samsung'un gerisinde kaldığını yazdığında Phil Schiller, Apple'ın reklam ajansına gönderdiği e-postada "Bunu geri çevirmek için yapacak çok şeyimiz var" demişti.

5. Samsung'un ilk önceliği, Apple'ı yenmek

Samsung'un 2011 strateji planının ikinci sayfasının başlığı "APPLE'I YENMEK" idi.

6. Android, iPhone çıkana kadar dokunmatik ekranları istemiyordu

6 Haziran 2006 tarihli Android Project Software Functional Requirements Document, iPhone'un çıkışının hala düğmeli telefonlar planlayan Google'ı zora sokacağını gösteriyor. Belgede "Dokunmatik ekranlar desteklenmeyecek" cümlesi yer alıyor.

Galaxy Tab tam bir hezimetti

Galaxy Tab tam bir hezimetti

7. Galaxy Tab tam bir hezimetti

Samsung'un 2010 sonu itibariyle 2 milyon Galaxy Tab sattığı açıklaması, bu tabletleri tüketicilere sattığı anlamını taşımıyordu. AppleInsider'ın eline geçen bilgilere göre gerçek satışlar, çok daha azdı. Samsung, Temmuz 2011 itibariyle sadece 1 milyon Galaxy Tab'i tüketicilere satabilmişti; tablet Nook'un bile gerisinde kalmıştı.

8. Apple TV için sihirli değnek planları

Steve Jobs, Google ile kutsal savaştan bahsettiği e-postada, bir sonraki Apple TV için "buradan nereye gideceğiz?" demiş ve eklemişti: "Uygulamalar, web tarayıcısı, sihirli değnek?" Jobs, "sihirli değnek" ile muhtemelen şaka yapmıyor, gerçek bir üründen bahsediyordu.

9. iPhone dedikodularını Samsung da takip ediyor

Samsung'un 2012 strateji planında henüz tanıtılmayan iPhone 5 için "müthiş derecede gerçek ve önemli bir tehdit" sözcükleri kullanılmıştı. Samsung'un tahmin ettiği iPhone 5 özellikleri arasında LTE, sosyal ağlar, bulut entegrasyonu, geliştirilmiş Siri vardı. Belli ki Samsung'ta birileri, iPhone 5 dedikodularını yakından takip ediyordu.

10. Kopyalamak veya kopyalamamak

Birçok belge, Samsung'un kendi yazılımlarını geliştirmek üzere Apple'ın yazılımlarını incelediğini gösteriyor. 2010'da ortaya çıkan oldukça detaylı bir analiz, Apple'ın neleri doğru yaptığını, Samsung'un ise neleri yanlış yaptığını (kısaca her şeyi yanlış yaptığını) tam olarak gösteriyor. Daha eski bir Kullanıcı Deneyimi (UX) analizi ise Samsung'un yapması gereken, ancak yapmadığı şeyleri örnek vermek için iPhone'u kullanıyordu.

Okuyucu Yorumları