Apple Watch'un pil ömrü nasıl hesaplanıyor?

Apple'ın saati Watch, 18 saat de pil ömrü sunabiliyor; 3 saat de... Peki bu nasıl hesaplanıyor?

Pil ömrü nasıl hesaplanıyor?

Cep telefonlarının nazını çekebiliyoruz belki fakat kimsenin akıllı saatini veya fitness bandını her gün şarj etmek isteyeceğini sanmıyoruz. Son dönemin çok konuşulan aksesuarı Apple Watch'un da 18 saatlik pil ömrü sunacağı bilgisiyle birlikte, ona sahip olmak isteyenlerin en büyük endişesini pil ömrü oluşturuyor tabii ki. Diğer yandan saatin "tam gün" pil ömrü sunacağı iddiası ise kafaları karıştırmaya devam ediyor. Apple'ın hesabına göre 18 saat tam günü kapsıyor. Zira 24 saatten ortalama uyku süresi çıkartılarak bu sonuca ulaşılmış.

Pil ömrü nasıl hesaplanmış?

Pil ömrü nasıl hesaplanmış?

Peki, Apple Watch'un pil ömrü nasıl hesaplanmış? Apple tarafından 18 saatlik sürenin "karışık kullanım" sonucunda elde edilebildiği belirtiliyor. Bu süre içinde 90 dakikalık sürenin sadece saat kontrolüne, yine bir 90 dakikanın bildirimlere, 45 dakikanın uygulama kullanımına ve 30 dakikanın da Bluetooth üzerinden müzik dinlenmesine ayrılarak hesaplandığı iddia ediliyor.

Yalnızca zaman kontrolü yaparak Apple Watch'u tek şarjla 48 saat boyunca da kullanabilirsiniz, sadece konuşarak pili 3 saatte de tüketebilirsiniz. Yine saat Bluetooth üzerinden müzik dinleyerek veya fitness uygulamalarını çalıştırarak 6.5 saatte bataryayı tüketebiliyor.

Apple, akıllı saatin bataryasını daha uzun ömürlü kullanmak isteyenler için günümüz cep telefonlarından da aşina olduğumuz bir özelliği de Watch'ta atlamamış. Power Reserved modu aktifleştirdiğinizde Apple Watch'un pil ömrünü 72 saate kadar uzatmak mümkün.

Ne kadar sürede şarj oluyor?

Ne kadar sürede şarj oluyor?

Farklı versiyonlarla farklı batarya kapasitelerine sahip olan Apple Watch, 38 mm ve 42 mm versiyonlarıyla raflarda yer alacak. Peki, bataryayı tam kapasite doldurmak için gereken süre ne kadar?

Apple'ın söylediğine göre saati tam kapasite doldurmak için 2.5 saat gerekiyor. Saat, yüzde 80 kapasiteye ise 1.5 saatte ulaşabiliyor. Öte yandan bu kullanım biçimiyle 3 yıllık bir ömür biçilen batarya, ömrünü tükettiğinde ise Apple tarafından değiştirilebiliyor. Son olarak Apple'ın Watch akıllı saatinin pil ömrünü arttıracak aksesuarların da satışa sunulacağını söyleyelim.

Okuyucu Yorumları