Apple WWDC 2014'ten beklenenler!

iPhone 6, iWatch, yeni Mac'ler ve fazlası... İşte Apple'ın birkaçgün sonraki muhtemel sürprizleri!

Apple'ın yeni bombaları!

Apple'la ilgili yenilikleri yakından takip ediyorsanız, 2 Haziran'da başlayan ve 6 Haziran'a kadar devam eden WWDC'yi (Worldwide Developers Conference) kaçırmamanız gerekiyor. İşte etkinlikte karşımıza çıkabilecek yenilikler.

iOS 8

WWDC son yıllarda tam bir yazılım konferansı haline geldi. Bu nedenle iOS 8'in etkinliğin yıldızı olma ihtimali var. İşletim sisteminin yeni sürümünün büyük bir görsel yenilik getirmesi beklenmiyor ancak söylentiler, iOS 8'in fitness işlevlerine odaklanacağı Healthbook adında yeni bir uygulamayla geleceği yönünde.

Apple'ın iRadio'yu Müzik uygulamasından ayırarak, ayrı bir uygulama olarak sunacağına dair söylentiler de var. Preview ve Text Edit adındaki yeni uygulamalar ise bulutta depoladığınız PDF'leri, resileri ve metin dosyalarını kolayca açmanızı sağlayacak.

iOS 8'in iPad'e ekranı bölerek iki uygulamayı aynı anda kullanma işlevi sunması bekleniyor.

OS X 10.10

iOS şu sıralar OS X'i gölgede bıraksa da, baştan aşağı yeniden tasarlanmış bir OS X 10.10 ile tanışabiliriz. Aynı iOS 6'dan iOS 7'ye geçişte olduğu gibi. OS X 10.10'un WWDC'de tanıtılacağına kesin gözle bakılıyor. Değişikliklerin büyük olması halinde masaüstü işletim sistemi, iOS 8'i gölgede bırakabilir.

Raporlar, OS X 10.10'un bazı alanlarda iOS 7'yi örnek alabileceğini iddia ediyor. Örneğin iOS 7'deki açıp kapama düğmeleri, keskin pencere kenarları ve simgeler, OS X 10.10 tarafından örnek alınabilir.

Beats, yeni iMac'ler ve fazlası

Beats, yeni iMac'ler ve fazlası

Beats

Apple, artık Beats'in sahibi. Ancak firmanın bu anlaşmayı nasıl kullanacağı ve neler yapacağı konusunda birçok soru işareti var. Tahminler, Beats'in bağımsız olarak hizmet vermeye devam edeceği yönünde. Ancak Apple'ın firma hakkında planları olduğundan şüphemiz yok. Bu planların bir bölümü, belki de WWDC'de ortaya çıkacak.

Yeni iMac'ler

WWDC'ler yazılımlara odaklansa da yeni iMac modelleriyle tanışma olasılığımız var. AppleInsider, Apple'ın 21.5 ve 27 inç'lik iMac modellerinin stoklarının azaldığını söylüyor. Bu, genellikle yeni bir modelin yolda olduğu anlamına geliyor. Ortaya çıkacak yeni modellerin 12 inç'lik bir MacBook, bir Retina ekranlı bir MacBook Air ve yenilenmiş bir Mac Mini olması muhtemel.

Mobil ödemeler

Apple'ın mobil ödeme sistemleri üzerinde çalıştığına dair işaretler var. Örneğin firmanın China UnionPay ile ortak olarak hizmeti Passbook'a entegre etmeye hazırlandığı söyleniyor.

Apple, yeni bir çözüm geliştirdiyse bu çözümü tanıtacağı ideal yer, WWDC olabilir.

iPhone, iPad ve iWatch

WWDC'de büyük donanım tanıtımlarıyla karşılaşma olasılığımız düşük. Ancak KGI Security'den Ming-Chi Kuo, iWatch'un etkinlikte gösterilebileceğini söylüyor. Ancak Apple bizce, iWatch tanıtımını daha sonraya saklayacak. Kuo, iPhone 5S'in 8GB'lık modelinin de WWDC'de ortaya çıkabileceğini iddia ediyor. iPhone 6 ve iPad Air 2'nin bu sene ayrı etkinliklerde tanıtılacağına neredeyse kesin gözle bakılıyor.

Okuyucu Yorumları