Apple yama işini çok sevdi...

Apple da yama işini çok sevdi: Snow Leopard yamasından sonra yepyeni bir yama daha yayınlandı...

Yamamaya devam!

Apple yama çıkarmaya alışmışken bu seferde toplam 33 sorunun çözüldüğü bir update yayınladığı ortaya çıktı. Bunların çoğunluğunu ise harici yazılımlar tarafından kaynaklanan açıkların oluşturduğu biliniyor.

Kapatılan açıklardan önemli bir tanesi de bir süredir güncelliğini kaybetmeyen Adobe Flash Player açığı. Apple mağazalarını bu güvenlik açıkları kapatılmamış Mac'lerle dolu; fakat eskiden bilindiği gibi Apple sorun çıkarmaz mantığını bir köşeye bırakmalı artık herhangi bir üründe sorun çıkabilir düşüncesiyle sürekli güncellemeleri denetlemek gerekiyor.

Bu güncellemesi Adobe Flash Player eklentisi, Clam AV, MySQL ve PHP düzenlemeleri sunuyor. Ayrıca Alias Manager, CarbonCore, ColorSync, CoreGraphics ve ImageIO gibi bileşenlerin güvenlik açıklarını kapatıyor.

2009-005 güncellemesi zararlı kodlarla Mac'inizin ele geçirilmesini engellemek için bütün Mac kullanıcılarının edinmesi gereken bir güncelleme gibi görünüyor. Software Update ile edinilebilecek güncellemeye ayrıca size vereceğimiz bağlantılar sayesinde ulaşabilirsiniz.

Power PC kullanıcıları için gerekli bağlantı burada: Security Update 2009-005 (Tiger PPC) (77.95 MB)

Intel kullanıcıları için gerekli bağlantı burada: Security Update 2009-005 (Tiger Intel) (169.75 MB)

Not: Bu güncellemelerden Adobe Flash Player hariç geri kalan hiçbiri Snow Leopard üzerinde herhangi bir sorun oluşturmuyor.

Okuyucu Yorumları