Apple, Yapay Zeka Yolunda Silk Labs'i Satın Aldı

Apple, adı çok duyulamış, ancak önemli bir firmayı satın aldı!

Apple'dan önemli satın alma

Söylenilene göre teknoloji devi Apple, yapay zeka ve akıllı ev seçeneklerini gelişme yolunda Silk Labs'i satın aldı.

The Information'ın söylediğine göre bu satın alım yılın başlarında gerçekleşti ve Silk Labs'in sadece bir düzine civarı çalışanı olduğundan dolayı küçük bir satın alım idi.

Yeni başlayan firma, daha sonra rafa kaldırılan bir akıllı ev ürünü geliştirmek için 4 milyon dolar kaynak toplamayı başarmıştı. Daha sonra Silk Labs, "kamera gibi bir tüketici donanımına sığabilecek kadar hafif" bir yapay zeka yazılımı geliştirmeye başlamıştı.

Eğer bu yazılım bir gün kullanılır hale gelirse ve buluta veri göndermeden verileri işleyebilir olursa gelecekteki Apple ürünleri için çok önemli bir hale gelebilir.

Silk Labs adı teknoloji dünyasında pek bilinmiyor olsa da firma, Mozilla'nın eski CTO'su Andreas Gal ile ortak kurulmuştu. Firma şu ana kadar sadece bir ürün duyurdu ve o da bir akıllı kamera ve Sense adlı bir akıllı ev merkezi idi.

Sense, 2016 yılının Şubat ayında Kickstart'da başlamıştı ancak akıllı merkez sadece 150000 dolar civarında kaynak toplayabilmişti ve 774 destekçiye sahipti. Daha sonra Haziran ayında bu ürün Silk Labs tarafından iptal edilmiştive o noktada odağını diğer firmalar için AI yazılımına yönelteceğini duyurmuştu.

Apple bu satın alımı henüz resmi olarak duyurmadı ve muhtemelen Silk Labs teknolojilerini Apple ürünlerinde görebileceğimiz zaman için bir süre beklememiz gerekecek...

Okuyucu Yorumları