Apple yeni bir bildirim sistemi ile geliyor..

Herkesin gözü iPhone 6'ya çevrilmişken, Apple'dan bambaşka bir konuda yenilik müjdesi geldi!

Apple düğmeye bastı!

Tim Cook, Wall Street Journal ile yapılan bir röportajda Apple'ın yeni bir bildirim sistemine geçeceğini belirtti. Bu yeni bildirim sistemi ile beraber, bir hesabın şifresi değiştirilmek istendiğinde, iCloud verisi yeni bir ürüne yedeklenmeye çalışıldığında veya bir üründen hesaba ilk defa giriş yapıldığında hesap sahibine e-posta ve "push" hizmeti ile bilgilendirmeler yollanmaya başlandı bile...

Kullanıcı onayına kadar erişimin engelleneceği henüz söylenmedi ancak böyle bir işlem de büyük ihtimalle gerekecek. Şimdilik Cook tarafından söylenen tek şey kullanıcıya bildiri gönderileceği.

Cook aynı zamanda Apple'ın kullanıcıları güvenlik konusunda daha fazla eğitebileceğini de söyledi. "Yaşanan bu korkunç senaryodan geriye bir adım atıp baktığımda, farkındalık parçası hakkında düşünüyorum. İnanıyorum ki bunu (farkındalığı) yükseltmek gibi bir sorumluluğumuz bulunuyor. Bu, tam olarak bir mühendislik olayı değil."

Cook, aynı zamanda Apple'ın "iki parçalı kimlik doğrulama" sistemini daha yaygın kullanılır hale getirmesi gerektiğini söyledi. Bu sistem ile kullanıcıların, veya hackerların, bir hesaba ulaşmak için üç bilgiden ikisine sahip olmaları gerekiyor: bir şifre, ayrı bir dört haneli tek kullanımlık kod, veya hizmet kullanılmaya başlandığında kullanıcılara verilen uzun bir erişim kodu. Apple ayrıca bir sonraki iOS mobil sürümü çıktığında, kullanıcıları bu iki parçalı güvenlik sistemini kullanmaya teşvik etmek için daha çok çaba gösterecek.

Yeni bildirim sisteminin hesaplara izinsiz erişimi engelleme olasılığı bulunuyor ancak bunun için kullanıcıların değişiklikler hakkında sadece bilgilendirilmeleri değil, bu değişiklikler için bir onay da istenmesi gerekiyor....

Canlı yayın: iPhone 6 ve Apple'ın diğer sürprizlerini herkesten önce görün. Tıklayın, izleyin!

Okuyucu Yorumları