Apple yeni bir seköre giriyor

Apple, internet verdiği hizmetlere bir yenisini daha eklemek için kolları sıvamış durumda!

Apple'ın sır projesi!

Apple birçok farklı sektörde kendisini zirveye taşımış, özel bir marka. Firmanın şimdiki hedefiyse "Streaming Media" yani internet üzerinden yayın yapmak.

The Wall Street Journal'da yayınlanan bir rapora göre, firmanın yakın zamanda internet üzerinden müzik dinlememize olanak sağlayacak bir sistem ile karşımıza çıkacak. Aslen iddia, Apple'da çalışan ve adı açıklamayan bir şahıs tarafıdan ortaya atılmış durumda. Tıpkı Pandora'ya benzeyeği söylenen, sunucu üzerinden müzik dinleyebilme sistemi şimdilik şartlar ve telifler hakkında büyük bir savaş veriyor.

2009 yılında konu hakkında yapılan bir anlaşma uyarığınca, Pandora ve diğer benzeri web yayıncıları, kazançlarının yüzde 25'lik bölümünü SoundExchange üzerinden, Amerikalı telif toplama organizasyonu olan "Recording Industry Ass."e vermekle yükümlü tutulmuşlardı. Nitekim başlangıçta mantıklı gözüken bu anlaşma, Pandora'yı uzun süredir darboğazdan çıkarmıyor.

Benzeri bir duruma düşmek istemeyen Apple ise, bireysel olarak plak firmaları ile farklı anlaşmalar yapmak suretiyle, SoundExhange üzerinden ödelen yüzde 25'lik vergiden kaçınmak istiyor. Eğer Apple bu girişimde başarılı olursa, internet üzerinden müzik indirmek yerine direk olarak müzik dinlenmesine olanak tanıyan firmalar arasında büyük bir yere sabip olacak.

Hali hazırda sadece iTunes üzerinden 400 milyon kullanıcıya sahip olan Apple'ın, istediği anlaşmalarla sektöre girmesi, rakipleri üzerinde büyük bir baskı yaratacağa benziyor.

Okuyucu Yorumları