Apple: Yeni Mac'ler ve "sihirli" bir fare!

Apple, tam da Win7 haftasında yeni ürünleriyle şov yaptı. Ürünler arasında bir de "sihirli" fare var

Yeni Mac'ler ve sihirli fare!

Apple Windows 7 şovunu gölgelemeye kararlı gibi görünüyor. Yepyeni ürünleri tanıtmak için tam da Windows 7 haftasını beklemiş olması, kuşkusuz bu durumun en iyi kanıtlarından biri.

Yeni iMac serisinin teknik özelliklerine baktığımızda ilk dikkatimizi çeken, ekran büyüklüklerindeki değişiklikler oluyor. 20 ve 24 inç'lik eski üretimler, yerlerini 21.5 ve 27 inç büyüklüğünde, 1920x1080 ve 2560x1440 arasında değişen yüksek çözünürlüklü LED ekranlara bırakmış. iMac'ler artık kablosuz klavyeyle geliyor. Serinin en iddialı ürünleri olan 27 inç'ler için dört çekirdekli Intel Core i5 ve Core i7 işlemciler arasında seçim yapmak mümkün. Serinin en düşük modeli olan 21.5 inç'lerde Intel Core 2 Duo kullanılmış.

Mac mini'ler de pazardaki diğer ürünlerle rekabet edebilecek şekilde geliştirilmiş. Alt sınırda 2.26GHz işlemci ve 2GB hafıza ile gelen Mini segmentinin en ilginç yeniliği ise, fiyatı 999 dolar olarak açıklanan ve Mac OS X Snow Leopard Server sürümü işletim sistemiyle gelen yeni model. Bu model, 2 adet 500GB sabit disk, 2.53GHz Core2Duo işlemci ve 4GB hafıza ile geliyor.

Yeni MacBook'lar ve "sihirli" bir fare...

Yeni MacBook'lar ve
İşte Apple'ın "sihirli" faresi...

MacBook'larda da, göze çarpan bir takım yeniliklere gidilmiş. Ne yazık ki bunların tamamı olumlu değil. Örneğin; 2.2GHz Core2Duo, 250GB sabit disk, 2GB hafıza ve GeForce 9400M IGP ekran kartlarına sahip makinalarda, artık Firewire desteği bulunmuyor. Bunun için kesenin ağzını biraz daha açıp MacBook Pro'ya terfi etmeniz gerekecek.

Geldik Apple'ın boyutlarına oranla en çok ilgi gören yeni ürün denemesine: MagicMouse! Daha önceki tek tuşlu tasarımları MightyMouse'un kullanıcılardan aldığı olumsuz eleştiriler üzerine şansını bir kez daha denemeye karar veren Apple, Bluetooth ile çalışan yeni bir mouse tasarımıyla geliyor. Tek tuşlu tasarımlarından ödün vermeyen Apple, MagicMouse'a 'touchpad' benzeri dokunmatik özellikler eklemiş.

Okuyucu Yorumları