Apple yepyeni ürünlerinin tanıtımını yaptı

Apple, 1,000 şarkı kapasitesinde ancak kurşun kalemden daha ince ve rakip oynatıcıların yarısı büyüklüğünde tasarlanan “iPod nano”’yu tanıttı! iPod nano, iTunes 5 ve iTunes Uyumlu Motorola Cep Telefonu tanıtımı San Francisco’da gerçekleştirildi.

Apple yepyeni ürünlerinin tanıtımını yaptı

iPod nano taşınabilir müzik pazarında kuralları değiştirecek!

Apple, 1,000 şarkı kapasitesinde ancak kurşun kalemden daha ince ve rakip oynatıcıların yarısı büyüklüğünde tasarlanan “iPod nano”’yu tanıttı! Yakında Türkçe menüyle Türkiye’de de satışa sunulacak yeni iPod nano, kolay taşınabilir, hafif tasarımı; muhteşem renkli ekranı, Apple patentli “klik tekeri” ve 1,000 şarkı ya da 25,000 fotoğraf saklama kapasitesiyle göz dolduruyor. Dünyanın bir numaralı dijital müzik programı iTunes ile entegre çalışan iPod nano, 2 ve 4 GB’lık iki modele sahip ve her iki model etkileyici beyaz veya siyah tasarımlara sahip. Apple’ın CEO’su Steve Jobs, “iPod nano, orijinal iPod’dan bu yana en büyük devrimdir. iPod nano, inanılmaz ölçüleri dışında iPod’un tüm özelliklerine de sahip ve tüm taşınabilir müzik pazarında kuralları değiştirecek” dedi.

iPod nano, yenilikçi tasarımı ile saklama kapasitesini ve kullanım kolaylığını biraraya getiren mükemmel bir kombinasyon. Kurşun kalemden ince ve sadece 42 gram ağırlığında olan iPod nano, iki farklı modelle çıkıyor –4GB iPod nano 1,000; 2GB iPod nano ise 500 şarkıya kadar kapasiteye sahip. iPod nano, Apple’ın yenilikçi “klik tekeri” teknolojisi sayesinde tek tuş ile navigasyon özelliğine sahip; tasarımı ise en küçük cebe dahi kolayca sığmasını sağlayarak, spor yaparken, arabada, seyahatte kısaca her yerde kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Bugüne kadarki en şık ve zarif iPod olan iPod nano, kulaklık kablolarını “boyun askısına”na entegre ederek boyun çevresinde kulaklık kablolarının sarkmasını önleyen opsiyonel aksesuarlara da sahip. iPod nano’yu renklerle kişiselleştirmek isteyenler için pembe, mor, mavi ve yeşil renklerde opsiyonel şeffaf iPod nano kılıflar şık bir koruma sağlarken, “klik tekeri” dahil tüm fonksiyonların çalışmasını sağlıyor. Gri, pembe, mavi, kırmızı ve yeşil renkte opsiyonel kol bantları, iPod nano’nun bir moda ve spor aksesuarı olarak taşınmasına da olanak sağlıyor.

iPod ve iPod mini gibi 30-pin yuva bağlantısına sahip olan iPod nano, iPod için geliştirilen, evde ve arabada kusursuz müzik için ev stereo hoparlörleri ve iPod otomobil adaptörleri gibi 1,000’den fazla aksesuarla rahatça çalışabiliyor.

iPod nano ile entegre çalışan iTunes sayesinde, şarkılar, fotoğraflar ve Podcastler, iPod nano bir Mac ya da PC’ye her bağlandığında senkronize olup güncelleniyor. iPod nano’nun yüksek çözünürlüklü ve çarpıcı renkli ekranı, albüm kapağı görüntülemeye, fotoğraflara bakmaya veya oyun oynamaya olanak sağlıyor. 14 saate kadar pil ömrü olan iPod nano, müzik çalarken sarsıntılarda atlamıyor, yeni bir kronometre, dünya saati ve ekran kilit uygulamalarına da sahip.

iTunes 5

iTunes 5, dünyanın en popüler dijital müzik programı dijital müziğe yeni bir bakış getiriyor. iTunes 5, yeni arama çubuğu ile kullanıcılara aradıklarını daha kolay bulabilmelerini, şarkı listelerini klasörlerde organize edebilmelerini sağlıyor. Ayrıca, akıllı shuffle ile kullanıcıya shuffle edilen şarkıların gelişigüzel sırasını ve Windows kullanıcıları için Outlook’ta bulunan takvim ve kontakları iPod’larına yüklemelerini ve senkronize etmelerini sağlıyor.

Apple CEO’su Steve Jobs yaptığı açıklamada, “iTunes’u devamlı olarak “podcasting” gibi yeni özelliklerle geliştiriyoruz ve her geçen gün daha iyiyi bulmak için çalışıyoruz. Çünkü biz de sizler gibi müziği seviyor ve müzikseverlere en iyi hizmeti vermek için uğraşıyoruz” dedi.

Mac ve PC uyumlu ve internetten ücretsiz indirilebilen iTunes, Apple’ın üstün kullanım kolaylığıyla, entegre “podcasting” desteği, iMix şarkı listesi paylaşımı, iPod ile sorunsuz uyum ve kişisel kullanım haklarında çığır açma özellikleriyle, Mac ve PC kullanıcıları için en güzel seçenek...

iTunes 5’in yeni arama çubuğu, kullanıcıların iTunes Music Store’da yer alan 2 milyon şarkı, 15.000 Podcast ve 10.000 sesli kitap arasından istediklerini kolayca bulabilmelerini ve kendi iTunes kütüphanelerine kolayca ulaşabilmelerini sağlayacak. iTunes, yenilenmiş bir yüze ve ebeveynlere çocuklarının hangi müzik tipleri ve Podcast’lere ulaşabileceklerini kontrol etme, önceden belirleme imkanı veren özelliklere sahip. Kullanıcılar artık müzik listelerini farklı dosyalarda organize edebilecekleri gibi, Smart Shuffle özelliği ile seçilen dosyalardan bazı şarkıların gelişigüzel çalması konusunda tam kontrol sağlıyor. Windows iPod kullanıcıları, Outlook’taki takvimleri ya da Outlook ve Outlook Express’teki kontakları iTunes ile senkronize edebilecek.

Dünyanın iTunes Uyumlu İlk Telefonu!

Müzikseverler, Motorola ROKR ile iTunes’dan en sevdikleri 100 parçayı Mac ya da PC’lerine, oradan da cep telefonlarına indirebilecek. Motorola ROKR, kolay kullanımlı bir menüye, basit navigasyon ve “playback” özelliklerine sahip. Kolay kullanılabilir müzik tuşu sayesinde müzik dinlenirken, tek tuşla istenildiği an telefon görüşmesine geçilip, tekrar müzik dinlemeye dönülebiliyor. Motorola ROKR ile resim görüntülenebiliyor, çift taraflı stereo hoparlörler ve stereo kulaklıklarla kaliteli müzik dinlenebiliyor.

Müzikseverler, bir USB bağlantısıyla favori şarkılarını, sesli kitaplarını ve Podcast’larını iTunes ‘dan gelişigüzel otomatik veya manuel olarak mobil telefonlarına yükleyebiliyor. Motorola ROKR, kullanıcıya bir arama geldiğinde kendiliğinden müziği durduruyor; fotoğraf çekerken ya da mesajları kontrol ederken müzik dinleme olanağı veriyor.

Okuyucu Yorumları