Apple yine kaybetti!

Apple, sadece bir kelime için dev siteye açtığı "yanıltıcı ifade" davasını yine kaybetti!

Apple yine kaybetti!

Apple, "Amazon Appstore for Android" ifadesi nedeniyle Amazon hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve internet mağazasını yanıltıcı reklam yapmakla suçlamıştı. Mahkeme verdiği kararda Apple'ı haksız buldu. Karar metninde şöyle deniyor:

"Mahkeme, Amazon'un açık ya da örtülü bir şekilde, Appstore for Android mağazasında, kamunun Apple ürünlerinde ve Apple APP STORE'da görmeye alıştığı özellik ve nitelikleri sunduğuna dair bir mesaj vermediğine karar vermiştir."

Mahkemenin verdiği karar sadece yanıltıcı reklam iddiasıyla ilgili; telif hakkı ihlaliyle ilgili tartışmalar sonlanmış değil. Apple 2008'de "APP STORE" ifadesinin patentini almak için gerekli başvuruları yapmıştı. Ama Microsoft, app store ifadesinin, uygulama satın alınabilen mağazaları betimleyen genel kullanımda yer bulmuş bir ifade olduğunu iddia ederek telif hakkı başvurusuna itiraz etmişti. Mahkemenin yanıltıcı reklam konusunda verdiği kararın ardından Apple'ın, sorunun telif kısmının çözümü için yetkilileri sıkıştırmaya başlamasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları