Apple yine mucize peşinde!

Apple, iPhone gbi mobil cihazların kutusuna koyduğu kulaklıklarda ufak bir mucizeye imza atacak!

Apple yine mucize peşinde!

Apple'ın yeni yaptığı bir patent başvurusuna göre, kendi kendini ayarlayabilen kulaklıklar artık hayal değil. Şirketin iPod, iPad ve iPhone gibi ürünleriyle verdiği kulaklıklar ses kalitesi ve kulakta durmama gibi sorunlar yüzünden sık sık eleştiri konusu olup, bir çok kullanıcının daha kaliteli kulaklık arayışı içine girmesine sebep oluyor. Şirketin başvurusunu yaptığı bir patente bakılırsa bu durumun değişmesi yakınlarda mümkün olabilir.

Apple Insider sitesinde yer alan bir habere göre şirket, kendini kullanıcının kulağına göre ayarlayabilen bir kulaklık geliştiriyor. Kulaklığın doğru biçimde çalışabilmesi için kulak kanalına doğru biçimde oturmuş olması gereğinden yola çıkan Apple, yeni kulaklık teknolojisinde elektrik akımı, mikrofon ve akustik işaretçiler kullanarak kulaklıkla kulak kanalı arasındaki boşlukları tespit edecek. Saniyeler içinde gerçekleşen bu işlemin ardından balans, ekolayzer ve gürültü engelleme gibi işlevlerin devreye girmesiyle kulaklık, kullanıcısına eksiksiz bir müzik keyfi yaşatabilecek.

Elbette bütün bunların gerçekleşmesi Apple'ın patent başvurusunda bulunduğu teknolojiyi ürünlerine gelecekte entegre edip etmeyeceğine bağlı durumda...

Okuyucu Yorumları