Apple yöneticisinden iPhone itirafı!

Steve Jobs iPhone'u gerçeğe dönüştürmeye karar verdiğinde, Apple'da işte bunlar yaşanmış!

"iPhone'u yapmak için..."

Apple ve Samsung arasındaki telif çıkmazı halen devam ediyor. Apple'ın pazarlama bölüm başkanı, mahkemeye iPhone'un "şirketi ortaya koydukları" ürün olduğunu söyleyerek iddialı bir açıklamada bulundu.

Samsung'a karşı tekrar açılan davada konuşan Phil Schiller, firmanın elindeki her şeyi iPhone'a yatırarak bir kumar oynadıklarını söyledi. Söylenene göre, Steve Jobs iPhone'a bir şans vermeyi kabul ettiğinde Apple bünyesindeki "neredeyse herkes" bir şekilde iPhone üzerinde çalışmaktaydı.

Konuşmasına devam eden Schiller, "Çok büyük riskler vardı. Firmanın içerisinde, iPhone'un şirketin kumar oynadığı ürün olduğuna dair söylentiler dolaşıyordu... iPod'un durumu oldukça iyi gidiyordu... Ve buradan gelen bütün kaynak, insanlar ve para dahil olmak üzere, bu ürünün yaradılışında kullanılacaktı."

Konuşmanın gerçekleştiği yer ise, San Jose bölgesi mahkemesinde devam etmekte olan Apple ve Samsung'un patent davasıydı. Apple, Samsung'tan verilen hasarı karşılamak için fazladan 380 milyon dolar istiyordu ancak karar, Apple'ın beklediğinin biraz altında olmuştu.

Asla bitmeyecek gibi gözüken bu davanın sebebi ise; Apple'ın, Samsung'un cep telefonları üretirken Apple'a ait bir telifi kullandığı iddiası idi. Geçtiğimiz ağustos ayında, dava, Apple'a 1.05 milyar dolar ödenmesi kararı ile sonuçlanmış ancak sonrasında bu miktar 600 milyon dolara indirilmişti.

Okuyucu Yorumları