Apple yüz algılama peşinde!

Apple'ın yeni patenti, geleceğin iPhone'larında olacak bir özelliği daha ortaya çıkarttı!

iPhone'lara bir özellik daha!

Apple'ın ABD Patent Ofisi'nde kayda geçirdiği yeni patent, firmanın gelecekte iPhone'ları sadece onlara bakarak açabileceğimizin işaretini veriyor.

Salı günü USPTO tarafından Apple'a teslim edilen patentte "yüz denetimi ve algılaması yoluyla kişisel bilişim cihazını kontrol etmek" tarif ediliyor. Patentte cihazların önünde duran kişinin yüzü algılandığında bu kullanıcıya "yetki" veriliyor. Yetkilendirilen kullanıcı, cihazın bazı işlevlerini sadece yüzüyle kontrol edebiliyor.

Patentte kullanıcının yüzü algılandığında, buna göre belirli bilgileri göstermekten de bahsediliyor. Örneğin yetkili bir kullanıcı algılandığında gelen çağrılar, mesajlar ve e-postalar gösterilebiliyor. Aksi halde bu bilgiler gösterilmiyor. Ayrıca patent, cihazın o sırada ne yaptığınızı, örneğin PC'nizde bir şeyler okuyup okumadığınızı da algılayabileceğini, bu sayede ona ihtiyaç duymadığınızda ekranını kapayabileceğini söylüyor.

Apple elbette yüz tanıma işlevini sunmayı planlayan ilk şirket değil. Samsung'un Galaxy ceplerinde ve birçok Android'li cepte sunulan yüz tanıma tabanlı farklı işlevler bulunuyor. Anlaşılan o ki Apple bu konuda rakibinin gerisinde kalmak istemiyor. Apple'ın geçtiğimiz ay satın aldığı PrimeSense'in de firmanın bu planlarında etkisi ve katkısı olsa gerek.

Okuyucu Yorumları