Apple'a Avrupa'dan tarihi vergi şoku!

Apple için, 3 yıldır devam eden soruşturmanın sonrasında, Avrupa'da vergi kaçırdığı kararı verildi. Tüm detaylar, haberimizde...

Apple'a tarihi şok!

Avrupa Komisyonu'ndan, Apple'a kötü haber geldi. Komisyon, Apple'ın, Avrupa'da ödemesi gereken vergiden çok daha azını ödediği iddiaları sonrasında, bir süredir konuyu araştırıyordu.

Yaklaşık 3 yıl süren soruşturmada karar, Apple'ın istediği gibi olmadı. Avrupa merkezi İrlanda'da bulunan Apple'ın, bu ülkeden aldığı vergi ayrıcalıkları sonrasında, ödemesi gereken vergiyi ödemediğine kanaat getirildi. İrlanda'nın seçtiği bazı şirketlere (başta Apple olmak üzere) sağladığı ayrıcalık, karara göre Avrupa Birliği mevzuatına ters düşüyor. Bu yüzden de Apple'dan, geçmişe dönük vergi tahsili yapılması gerekiyor.

Bazı iddialara göre ödenmesi gereken eksik vergi miktarı, 13 milyar Euro'yu buluyor. Bazı kaynaklar ise, cezanın "yüzlerce milyon Euro" ile sınırlı kalacağını belirtiyor. Her ne olursa olsun, alınan kararın Apple'ı vuracağı kesin.

Hem İrlanda hükumeti, hem de Apple, yasalara uygun çalıştıklarını ve vergi sisteminde mevzuata aykırı olan bir durum bulunmadığını daha önce defalarca söylemişti. Ancak karar sonrasında, özellikle İrlanda hükumetinin, temyiz başvurusu yapacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları