Apple'a göre endişe edecek bir durum yok!

iPhone 6S'lerin A9 yongalarının farklı olduğu ortaya çıkınca, Apple'dan açıklama gecikmedi!

Fark sadece yüzde 2 -3!

Apple, yeni iPhone'ların farklı A9 işlemcilerle geldiği ve bu yüzden farklı pil ömrüne sahip olduğuna dair endişelerin yersiz olduğunu ileri sürdü.

Firma, Perşembe günü bir yetkilisi aracılığıyla yaptığı bir açıklamada "Testlerimiz ve tüketici verilerimiz, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın değişken bileşen farklarını da göz önünde bulundurarak oluşturulmuştur ve aradaki fark, yalnızca yüzde 2 -3'tür" dedi.

Eylül sonunda satışa sunulan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta Apple'ın Samsung ve TSMC tarafından üretilen ayrı yongalar kullandığı ortaya çıkmıştı. Bazı kullanıcılar ise TSMC'nin yongasının Samsung'unkine göre belirgin biçimde daha uzun pil ömrü sunduğunu iddia etmişti.

Ancak Apple, A9 işlemcisini sürekli ve yoğun olarak kullanılarak yapılan testlerin gerçek hayattaki kullanımı yansıtmadığını, ortalama bir kullanıcının bir kerede saatlerce video izlemesinin veya saatlerce web'de dolaşmasının ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Firma, bu tür bir ölçümün yanıltıcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Apple, işlemcisini överek sözlerini tamamladı: "Tüm yongalar, Apple'ın müthiş performans ve yüksek pil ömrü standartlarını karşılamaktadır."

Okuyucu Yorumları