Apple'a göre iOS 9, rekora doğru koşuyor!

Apple'ın açıkladığı yeni rakamlar, iOS 9'un yeni bir rekora koştuğunu gösteriyor!

iOS 9 rekora koşuyor!

Apple'ın en yeni iPhone'ları bu Cuma, dünyanın belirli bölgelerinde satışa sunulmaya başlanacak. Geçen hafta piyasadaki telefonlar için sunulan iOS 9 ise Apple'a göre şimdiden etkisini gösterdi.

Kaliforniya merkezli firmanın yaptığı açıklamaya göre 16 Eylül ve 19 Eylül arasında iOS cihazlarının yüzde 50'si, iOS 9'a geçti. Böylece şimdiye kadarki en hızlı iOS geçişi gerçekleşmiş oldu. Apple yöneticisi Phil Schiller'a göre iOS 9, "Apple'ın tarihindeki herhangi bir yazılımdan daha fazla indirilme yolunda ilerliyor." Oysa ki ilk gün rakamları, yeni iOS'un iOS 8'in gerisinde kaldığını gösteriyordu.

iOS 9'un kabul görme oranı sadece 72 saate yüzde 50'ye ulaşırken rakipler, bu konuda oldukça yavaşlar. Google'ın geliştirdiği Android 5.0 Lollipop, tanıtıldıktan yaklaşık 11 ay sonra bugün yüzde 21 aktif cihaza ancak ulaşabildi. Microsoft, Windows 10 güncellemesini sunmaya başlayalı neredeyse iki ay oldu ancak geçişler yavaşlamış durumda.

iOS 8'in tüm iOS'lar arasında yüzde 87 kullanım oranına ulaşması tam bir yıl sürmüştü. Ancak bu hızla iOS 9'un iOS 8'i yakalaması uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları