Apple'a Göre iPhone 8'in Karbon Ayak İzi Düşük

Apple'ın çevreci girişim yöneticisi Lisa Jackson, Tim Cook sayesinde Apple'ın daha "yeşil" bir marka olduğunu söyledi.

iPhone 8'in karbon ayakizi düşük

Apple uzun zamandır ürünlerini ve üretim süreçlerini doğaya en az zarar verecek seviyeye getiremeye çalışıyor. Markanın çevreci girişim yöneticisi Lisa Jackson, Tim Cook'un yeni politikaları ve stratejileri sayesinde Apple'ın daha "yeşil dostu" bir markaya dönüştüğünü söyledi.

Daha önce Başkan Barack Obama'nın yönetiminde Çevreyi Koruma Ajansı'nın yöneticisi olan Jackson, Apple'ın girişimlerini yenilenebilir enerji kullanımı ve geri dönüşüm konusunda ileri taşıyor. Ona göre markanın doğayı koruma stratejilerinin artık neredeyse tüm ürünleri için geçerli, özellike de iPhone 8 bunun için en güncel ve iyi örneklerden biri.

"Eğer bir konuya önem veriyorsak, bunu ürünlerimize de yansıtmaya çalışıyoruz" diyen Jackson, örnek olarak yeni iPhone'da bulunan "düşük karbon işlemi" yazısını gösterdi. Bu da Apple'ın yeni iPhone 8'de düşük karbon oranlı alüminyum kullandığı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz bahar aylarında Apple, 2017 Çevresel Sorumluluk Raporu'nu yayınlamıştı, ve bu raporda marka girişimlerinin iklim değişikliğine olan olumsuz etkiyi azaltmak için gösterilen çabalar yer alıyordu. Apple şu an enerjisinin %96'sını tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyor, yani güneş enerjisi, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi. Marka ayrıca ambalaj ve kılavuzlarında tamamen geri dönüştürülmüş kağıt kullanıyor. Tüm bunlara rağmen Apple'a göre daha fazla önlem almak da mümkün.

Apple, metal ham maddeleri hala madenlerden elde ediyor, ancak Jackson bu alanda da geri dönüşümün mümkün olduğunu ve madenciliğe olan gereksinimi azaltmak için çalıştıklarını da bildirdi.

Okuyucu Yorumları