Apple'dan AIDS'e karşı mücadeleye tam destek

Türkiye'deki Apple Store'lar da AIDS'e karşı kırmızıya büründü

AIDS'siz bir nesil için

1 Aralık Pazartesi Dünya AIDS Günü onuruna tüm dünyadaki Apple mağazaları gibi Türkiye'deki Apple Store Zorlu Center ve Apple Store Akasya da kırmızıya büründü. 1 Aralık'ta satılan her ürün, aksesuar ve hediye kartı için müşterilerin ödeyeceği ücretin bir bölümü RED organizasyonu aracılığıyla AIDS ile mücadele eden Global Fund'a aktarılacak. Apple, şimdiye kadar AIDS ile savaş için 75 milyon dolarlık destek sağladı.

Apple, AIDS'e karşı yaptığı mücadele ile adını duyuran RED oluşumuna desteğini büyütüyor. Dünya AIDS Günü nedeniyle Apple mağazaları kırmızı logolu, kırmızı aksesuar ve demo ürünlerde (RED) için çalışan uygulamalarıyla kırmızı renge döndü. AIDS ile mücadele eden Global Fund'a 8 senedir destek veren Apple, tarihinde ilk kez perakende ve online satış mağazalarında 1 Aralık Pazartesi günü yapılan tüm satışların bir bölümünü fona bağışlayacak.

Tüm dünyada destekliyor

App Store, perakende ve online mağazalarını dahil ederek tarihinde daha önce benzeri görülmemiş bir kampanyaya imza atacak olan Apple; AIDS ile mücadeleye dünyadaki tüm mağazalarıyla destek vereceğini açıkladı.

İlk küresel girişim

Apple ve en önemli uygulama geliştiricileri (RED)'e AIDS'siz bir nesil yaratma mücadelesinde yardım etmeye çağırıyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca (RED) için Uygulamalar adındaki özel App Store bölümünde özel yeni içeriğe sahip 25 uygulama olacak ve buradan kazanılacak tüm gelir doğrudan AIDS ile mücadele eden Global Fund'a aktarılacak. Bu aynı zamanda (RED)'i desteklemek için App Store'da yapılan ilk küresel girişim olma özelliğini taşıyor.

AIDS'siz nesle az kaldı

(RED) ve küresel sağlık toplulukları birlikte çalışarak Afrika'da AIDS ile savaşta kritik bir dönüm noktasına ulaştılar. 30 yılı aşkın bir süredir ilk kez, hastalığa sahip olmayan bir neslin doğumu yaklaşıyor.

75 milyon dolar topladı

(RED), Apple gibi şirketlerle birlikte kırmızı ürünler tasarlayarak AIDS'siz bir nesil yaratmak için mücadele ediyor. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelirin bir bölümü, Afrika'daki AIDS ile mücadele programlarının finansmanına yardımcı olmak için Global Fund'a gönderiliyor. RED, 75 milyon dolardan fazlası yalnızca Apple'dan olmak üzere, bugüne kadar Global Fund için toplam 275 milyon dolardan fazlasını topladı.

Okuyucu Yorumları