Apple'dan bir garip News itirafı!

Apple, son döneme damga vuran uygulamasını kaç kişinin kullandığını kendi de bilmiyormuş!

Apple'dan bir garip itiraf!

Teknoloji devi Apple, firmanın en çok tercih edilen mobil uygulamalarından Apple News'ın tam olarak kaç kişi tarafından kullanıldığını bilmediklerini itiraf etti. Wall Street Journal'a yapılan bu çarpıcı itiraf yine de firmanın imajını olumsuz etkileyecek bir açıklama değilmiş gibi görünüyor. Zira firma gerçek kullanıcı sayısını bilmediklerini açıklarken, aslında bu sayının gerçekte olduğundan çok daha fazla olduğu mesajını veriyor. Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Eddy Cue, doğru rakamın ne olduğunu bilmediklerini, bu durumu düzeltmeye çalıştıklarını ifade ediyor ve eldeki rakamın gerçekte olduğundan daha düşük olduğunu iddia ediyor.

Firmanın Apple News'a dair bu belirsizliği Cue'ya göre fazla iyimser olmaktan daha iyi bir şey olsa da, uygulamayla işbirliği yapan bazı yayıncılar bu durumdan rahatsız. Örneğin Atlantic Magazine CEO'su Bob Cohn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada firmalarının Apple'ın hedef kitlesi hakkında kesin rakamlara ihtiyaç duyduğunu ve bunun hala ucu açık bir soru olmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Apple CEO'su Tim Cook, iOS 9'dan kısa bir süre sonra yayınlanan Apple News'ın yaklaşık 40 milyon kullanıcı tarafından denendiğini söylemişti. Fakat yayıncıların asıl ihtiyaç duyduğu bilgi, uygulamanın düzenli olarak kaç kişi tarafından kullanıldığı. Görünüşe göre Apple'ın elinde henüz böyle bir istatistik bulunmuyor ya da firma bu istatisikleri yayıncılarla paylaşmaya hazır değil.

Okuyucu Yorumları