Apple'dan çok farklı bir Siri geliyor!

Apple, sanal asistanı Siri'ye yeni özellikler ekleyerek dev rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor!

Çok farklı bir Siri geliyor!

Apple'ın Amazon Echo'ya rakip olacak bir ürün üzerinde çalıştığı rapor edildi. Gelen habere göre, Apple, benzer bir ürünü yaklaşan WWDC etkinliğinde bizlerle tanıştırabilir.

Bilindiği gibi Amazon Echo, fiziksel bir asistan. Minik bir hoparlör görünümünde olan cihaz, sesli olarak iletişim kurabildiğiniz bir yardımcı. Özellikle son dönemde popüler hale gelen cihaz için, bu anlamda Siri'nin kanlı canlı akrabası diyebiliriz. Apple'ın da bu konuda çalışmaları sürüyor, ancak şimdilik Siri üzerine yoğunlaşan Apple, yaklaşan WWDC'de Siri için bir SDK yayınlayacak.

Yeni yayınlanacak SDK ile beraber Siri'ye üçüncü parti uygulamaların da dahil olabilmesi sağlanacak. Bu sayede Uber hizmeti veya yemek siparişi gibi aksiyonların Siri üzerinden sağlanabilmesi mümkün hale gelecek. Bu da kuşkusuz Apple'ın hayatımızda daha fazla yer alacağı anlamına geliyor.

Google da, benzer bir cihazı geçtiğimiz günlerde, Google Home adıyla tanıtmıştı. Görünüşe göre "fiziksel" sanal asistanların savaşı, önümüzdeki günlerde daha da sertleşecek...

Okuyucu Yorumları