Apple'dan Google Now'a rakip geliyor!

Yeni bir iddiaya göre Apple, iPhone'la derinden entegre olacak yeni bir dijital asistan geliştiriyor

Google Now'a rakip geliyor!

Yeni bir iddiaya göre Apple, Google Now'a rakip olacak bir işlev üzerinde çalışıyor. Rapora göre işlev, iOS 9'da ortaya çıkabilir.

9to5Mac'in haberine göre Apple, Google'ın Now işlevine rakip olacak bir işlevüzerinde yıllardır çalışıyor ve bu işlev, 8 Haziran'da başlayacak olan WWDC 2015 konferansında ilk defa ortaya çıkabilir. "Proactive" kod adlı işlevin kullanıcı verilerine ve kullanım şekline göre bilgiler sunacağı söyleniyor.

Apple, dijital asistan olarak uzun süredir Siri'yi kullanıyor, ancak rapora göre Proactive, sistemle çok daha derin entegrasyona sahip olacak. Dolayısıyla Proactive, bir uygulama olmaktan çok, yeni bir iOS katmanı olacak. İddiaya göre Proactive, Spotlight menüsünün yerini alacak ve giriş ekranının solunda bulunacak.

Proactive'in Siri, Takvim, Passbook, Kişiler ve henüz ismi belirtilmeyen üçüncü parti uygulamalardan veri alacağı söyleniyor. Apple Maps'in "Points of Interest" işlevini yoğun biçimde kullanacağı söylenen Proactive , artırılmış gerçeklik yoluyla bulunduğumuz yerleri tanıyıp, yakındaki yerleri de gösterebilecek. Bunun için iPhone'u örneğin bir restorana yöneltmeniz yeterli olacak - karşınıza hemen menünün artırılmış gerçeklik görünümü gelecek.

Bir başka işlev olan "Browse Around Me" ise harita sonuçlarını, daha önce yaptığınız aramalara göre kişiselleştiriyor. Kaynaklara göre bu işlev, az önce bahsettiğimiz artırılmış gerçeklik işlevinden daha önce karşımıza çıkabilir.

Okuyucu Yorumları