Apple'dan Harita Uygulaması İçin Drone Hamlesi!

Apple, harita konusunda Google'ın altında kalmamak için, sürpriz bir adım atmaya hazırlanıyor!

Apple'dan sürpriz karar!

Apple, en büyük rakiplerinden Google'ı bu defa geriden takip etmemek adına harita uygulamalarında önemli bir geliştirme sağlamak için dikkat çekici bir hamleye hazırlanıyor. Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre bu doğrultuda drone teknolojisinden yararlanmayı isteyen Cupertinolu firma, aralarında Amazon'un Prime Air biriminden en az bir kişinin de yer aldığı robot ve veri toplama uzmanlarından oluşan bir ekiple işbirliğine gitti.

Söz konusu ekip, drone'ların kullanımıyla, Apple'ın harita bilgilerini güncelleme sürecini mevcut halinden çok daha hızlı bir biçimde gerçekleştirmesine yardımcı olacak.

Apple'ın bu alandaki en önemli rakibi Google gibi harita uygulaması için veri toplamak ve güncellemek adına minivanlar ve otomobillerden yararlandığı biliniyor. Bunu bir adım ileriye taşıyarak çok daha hızlı ve hafif drone'lardan yararlanmak ise bütün bu işlemlerin daha hızlı yapılabileceği anlamına geliyor.

Apple, harita uygulaması için kullanacağı drone'lar sayesinde ayrıca; yol işaretleri, sokak tabelaları ve binalardaki değişiklikler ve trafik koşulları gibi en ufak detaylar bile daha rahat görüntüleneceği için çok daha güncel bilgiler sunmayı hedefliyor.

Apple'ın bu açıdan karşılaşacağı en önemli sorun ise FAA'nın ABD'de drone uçuşlarına getirdiği kısıtlamalar. Fakat, diğer ülkeler açısından bu denli katı kısıtlamalar olmadığı için firmanın ABD dışındaki ülkelerde harita uygulamasını drone'larla geliştirmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

Apple ayrıca sokak ve cadde görünümünün yanında, müze ve havalimanları gibi kamuya açık binaların içerisini de görüntüleyerek daha detaylı bir rehber sunmayı amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları