Apple’dan iLife’04 paketi

Apple’ın Türkiye’de tek yetkili distribütörü olan Bilkom, kullanıcıların dijital yaşam alışkanlıklarını değiştirecek beş farklı üründen oluşan iLife paketinin Türkiye’deki satışına başladı. iLife’04 paketi, iPhoto 4, iMovie 4, iDVD 4, iTunes 4.2 ve GarageBand’ten oluşuyor. iLife’04 uygulamaları MAC

Apple’dan iLife’04 paketi

Apple’ın 1983 yılından bu yana Türkiye’de tek yetkili distribütörü olan Bilkom, iLife’04 paketini 49 Euro + KDV fiyatla Türk kullanıcılarının beğenisine sundu. iLife’04 paketi, iPhoto 4, iMovie 4, iDVD 4, iTunes 4.2 ve GarageBand’ten oluşuyor. iLife’04 uygulamaları MAC OS X işletim sisteminde çalışabiliyor.

iLife’04 paketinde yer alan iTunes 4.2, dünyanın en çok kullanılan müzik programlarının arasında yer alıyor. iLife’04, endüstrinin kullanıcılara sunduğu dijital fotoğraf düzenleme, müzik koleksiyonlarını yönetme, video kurgulama, DVD yazma ve dijital müzik yapma gibi tüm çözümleri bünyesinde barındırıyor.

iLife’04’ün bilgisayar kullanıcılarının dijital ortamda hayatını kolaylaştıracak tüm yazılımları bünyesinde barındırdığını belirten Bilkom Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş, ürünün komple bir çözüm olduğunu belirtti. Kirtiş, “Kullanıcılar GarageBand ile bilgisayarda yüklü kendi orkestralarında kendi müziklerini yaratabilir ve iMovie ile filmlerini düzenleyebilirler” dedi.

Apple’ın, dünya pazarına sunduğu yeni iLife ürünleri şunlar:

iTunes 4.2: Windows işletim sistemi ile de uyumlu. iPod’larla senkronize çalışan Apple’ın dijital müzik platformu iTunes 4.2 yazılımı ile yüzlerce şarkı bilgisayara yüklenebiliyor. Müzik CD’lerinizi MP3,hatta MPEG-4 (AAC) formatına dönüştürebiliyor. iTunes, müzikte dünyanın bugüne kadar ulaştığı en son teknolojik buluş olarak nitelendiriliyor.

iPhoto 4: Dijital fotoğraf düzenleme programı iPhoto ile kullanıcılar, 25 bin adete kadar fotoğraf arasında hızla gezinip, fotoğrafları düzenleyebiliyor. iPhoto’nun akıllı fotoğraf düzenleyicisi ile kullanıcılar kendilerine ait “akıllı albümler” oluşturabiliyorlar. Rendezvous fotoğraf paylaşma yazılımıyla da kullanıcılar bilgisayarları aracılığı ile fotoğraflarını kolayca paylaşabiliyorlar.

iMovie 4: Bilgisayar üzerinde kısa zamanda ve kolayca film yapılmasını sağlayan iMovie 4 yazılımı, Apple’ın geliştirdiği film düzenleme programının en yeni sürümü. Bir önceki sürümüne göre daha hızlı ve daha fazla görüntü formatını destekleyen iMovie 4 ile kullanıcılar istedikleri klipleri seçerek, bu kliplere ses efektleri ekleyebiliyor ve film haline getirebiliyorlar.

iDVD 4: iDVD programı ile 2 saate kadar videoları bir DVD’ye yazmak mümkün olabiliyor. Hollywood kalitesinde DVD tasarlamak isteyenler için geliştirilen iDVD ile aile bireyleri ve arkadaşlar arasında fotoğraf, film ve müzikleri paylaşmak, DVD oynatıcıda göstermek çok kolay hale geliyor.

GarageBand: Apple’ın müzik yaratma yazılımı GarageBand, Macintosh bilgisayarlarını, enstrümanlarla dolu bir müzik stüdyosu haline getiriyor. Amatör veya profesyonel, müzikle ilgilenen herkesin müzik çalmasını, tasarlamasını ve kaydetmesini kolaylaştıran GarageBand yazılımı 12 telli gitar veya piyano gibi 50’den fazla farklı enstrümanı ve binden fazla ritmi kullanabilme imkanı sağlıyor.

Okuyucu Yorumları