Apple'dan Kendini Süren Arabanda VR Patenti!

Apple'ın yeni patenti, otonom bir arabada yolculuk edenler için bir sanal gerçeklik sistemini gösteriyor!

Apple'dan otonom arabada VR

Tüm arabalar kendini sürmeye başladığında biz ne yapacağız? Dış dünyayı seyretmek için VR gözlükleri takmak, Apple'ın yeni başvurusunu yaptığı patente bakacak olursak, yapabileceğimiz şeylerden biri gibi görünüyor.

Patently Apple tarafından saptanan patentte, kendini süren bir arabadaki tüm yolcuların kullanacağı başlıklarla dış dünyayı görüntüleyebildikleri, hatta istedikleri dünyayı görüntüleyebildikleri bir sistem anlatılıyor. Yani arabanız kendini sürerken siz Jurrasic Park'ta sanal gerçeklikte bir tur atabileceksiniz!

Hatta VR deneyimleri ile sanal ofislerde sanal toplantılar bile düzenleyebilirsiniz. Patentte bununla ilgili detaylar da anlatılıyor. Gelecekte, işe trafik yüzünden yetişemediğimiz mazereti ortadan kalkabilir.

Bunların yanında başka ilginç ve önemli noktalar da var. VR başlıklarının, araba tutmasını düşürebileceği ve kendini süren arabaların daha küçük ve güvenli olmasını sağlayabileceği söyleniyor. Eğer pencerelere gerek olmazsa, arabalar daha küçük olabilir ve çarpışmalara karşı daha dayanıklı olabilir.

Apple'dan Kendini Süren Arabanda VR Patenti!

Apple'ın bize anlatmaya çalıştığına göre, VR içinde kaybolduğumuzda kendimizi küçücük ve daracık bir yerde hissetmeyecek, geniş bir limuzinde hayal edebileceğiz.

Tabi patentler söz konusu olduğunda nasıl yaklaşmamız gerektiğini biliyoruz. Bu, bahsedilen teknolojiyi yakın zamanda göreceğimiz anlamına gelmiyor olabilir. Hatta hiç de gelmeyebilir.

Yine de bu patent, teknolojinin gittiği noktayı ve firmaların nelerle ilgilendiğini, kendini sürme, yapay zekâ ve sanal gerçekliğin gelişeceğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları