Apple'dan Önemli Yeşil Enerji Adımı

Apple, insanlık için büyük önem taşıyan bu konuda önemli bir adım daha attı!

Apple'dan önemli adım

Apple'ın tedarik zincirini daha doğa dostu bir yapıya büründürme çabaları, meyve veriyor. Firma, iPhone gibi ürünlerin üretiminde yenilenebilir enerji kullanımı için tedarikçilerden aldığı taahhütlere yenilerini ekledi.

Firma, global tesislerinin tamamında üç senedir temiz enerji kullanıyor. Buna karşın oluşan karbon ayakizinin dörtte üçünün üretim sırasında ortaya çıktığının da farkında. Karbon ayak izini azaltmaya yönelik çevresel girişimler için 2,5 milyar dolar harcayan firma, tedarikçilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını tanımlamalarını sağlayan bir çevrimiçi platform da oluşturmuş durumda.

Temiz enerji taahhüdünü veren yeni firmalar arasında Apple'ın önemli üretim ortaklarından Foxconn da bulunuyor. Apple'ın 2020 itibariyle 4 gigawatt'lık yenilenebilir enerjiyi tedarik zincirine ulaştırma hedefine ulaşmayı başarıp başaramayacağı ise merak konusu.

Apple'ın yenilenebilir enerji kullanımı ve üretim sırasında kullandığı tehlikeli maddeleri azaltması, Greenpeace'in Guide to Greener Electronics raporunda firmaya iyi puan kazandırıyor ancak eleştirilen bir nokta da var. Apple'ın cihazları, tamiri zor olması, bu nedenle ömrünün kısa olmasıyla eleştiriliyor.

Okuyucu Yorumları