Apple'dan Safari Kullanıcılarına USB Anahtarı

Apple, Safari kullanıcılarına sunduğu yeni USB desteği ile daha güvenli internet imkanı tanıyor!

Apple'dan Safari'ye USB anahtarı

Apple'ın son önizleme sürümünde yer alan sürüm notlarına göre Apple, kullanıcılarına USB güvenlik anahtarlarını kullanarak oturum açmalarına olanak tanıyan WebAuthentication (WebAuthn) API'si desteği sunuyor. Kullanıcılar, metin tabanlı parolalardan ziyade, USB tabanlı CTAP2 çubuklarını kullanarak oturum açma özelliğini etkinleştirebilecekler. Peki, bu ne işe yarayacak?

Apple'dan Safari Kullanıcılarına USB Anahtarı

Donanım cihazları, genellikle parolalarla beraber kullanıldığında, hack ve kimlik avı gibi saldırılara karşı yalnız metin tabanlı şifreleme yöntemlerine göre daha güvenli bir yöntem. Geleneksel iki adımlı doğrulamaya karşı daha etkili olan bu yöntemi, daha önce Google'da kullandığını açıklamıştı. Google, 85 bin çalışanını kendi Titan Anahtar cihazıyla (yukarıda) donatmış, böylece kimlik avı saldırılarını tamamen ortadan kaldırdığını açıklamıştı.

Elbette bu yöntem de tamamen problemsiz değil. Oturum açmak için bu cihazı sürekli yanınızda taşımak zorunda olmanızın yanı sıra eğer anahtarınızı kaybederseniz sorun de yaşayabilirsiniz. Uygulamayı denemek isteyenler, Safari Preview'ün 71 numaralı sürümünü buradan edilebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları