Apple'dan sağlık alanında yeni satın alma!

Apple, bünyesine kattığı "daha küçük şirketler" listesine bir yeni şirketi daha ekledi!

Apple'dan yeni satın alma!

Apple'ın sağlık sektörüne yönelik ilgisi giderek artmaya devam ediyor. Cupertinolu firmanın dijital sağlık ekibi şimdi de bu alandaki ilk satın almayı gerçekleştirdi. Fast Company'de yer alan habere göre Apple, kullanıcılara kişisel sağlık verileri sağlayan start-up firma Gliimpse'i bünyesine kattı.

Silikon Vadisi'nde konuşlanmış bir firma olan Gliimpse oluşturduğu kişisel sağlık verileri platformu aracılığıyla ABD'deki herkesin sağlık verilerini topluyor, bunları kişiselleştiriyor ve bu verilerin genel bir görünümünü kullanıcılarla paylaşıyor. Firma; Anil Sethi (kendisi 1980'lerin sonlarına doğru Apple'da sistem mühendisi olarak çalışmaya başlamış) ve Karthik Hariharan'ın ortak girişimiyle 2013'te kurulmuş.

Aslında bu yılın başlarında gerçekleştirilen bu satın almanın ardından Apple konuyla ilgili; bu gibi durumlardaki genel tavrını koruyarak sessiz kalmayı tercih etmiş. Firma yetkilileri bu satın almayı nihayet doğrulayarak şu açıklamayı yaptılar: "Apple belirli aralıklarla daha küçük teknoloji firmalarını bünyesine katıyor, ve genel olarak amacımız ya da planlarımız hakkında kamuoyu önünde konuşmuyoruz."

Okuyucu Yorumları