Apple'dan Samsung'a "iPhone 7 kazığı"

Apple, iPhone 7 ile birlikte, dev rakibi Samsung'a en büyük "kazığını" atabilir!

Apple'dan Samsung'a son kazık

Samsung, Apple'ın en dişli rakibi olmasına karşın iki şirket, Samsung'un Apple için çeşitli bileşenler üretmesiyle kazançlı ortaklıklar da yapıyorlar.

Bunlar arasında iPhone'larda kullanılan yonga setleri de yer alıyor ancak gelen haberler iPhone 7 için üretilecek A10 yonga seti üretimine Samsung'un dahil olmayabileceğini gösteriyor.

HSBC araştırma notları, iPhone 6S yonga setlerinin yüzde 60-70'ini üretmesine rağmen Samsung'un, iPhone 7 yonga seti üretim süreci dışında kalabileceğini gösteriyor. Yonga setlerinin tamamını bir başka tedarikçi olan TSMC üretebilir.

Bu şu an için sadece bir söylenti olsa da Apple'ın Samsung ile arasına mesafe koyması mantıklı gibi görünüyor. Ne de olsa iki şirket birçok yönden birbirlerine rakip durumdalar.

Apple'ın Samsung'u saf dışı bırakması Güney Koreli teknoloji devi için bir yıkım olmayacak elbette. Şirket hala dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Bununla birlikte Apple söylenildiği gibi OLED ekranlara geçiş yapmaya karar verirse, Samsung bunun dışında yeni yüklü iş teklifleri alabilir.

Okuyucu Yorumları