Apple'dan sessiz sedasız gelen enerji hamlesi!

Siz Apple'ı iPhone ve Mac satan bir şirket olarak görebilirsiniz. Ama Apple, çok yakında çok farklı bir alanda da dev haline gelebilir!

Apple'dan sessiz sedasız gelen hamle!

Kuzey Carolina tarafından Apple'a verilen izin ile beraber iPhone üreticisi artık elektrik üretimine başlayacak. Catawba County'de kurulacak olan tesis, 5 yıl uzatma seçeneği ile 16 yıl boyunca Apple için çalışacak ve atık alanından yayılan metanı kullanarak elektrik üretecek. 9to5Mac'in de belirttiği üzere bu enerji yöntemi ile atmosfere salınan metan miktarı azaltılırken aynı zamanda atıklardan enerji de üretilmiş oluyor. Bu yeni izin de firmanın enerji firmalarına geri enerji satma iznini almasından bir gün sonra ortaya çıkmakta.

Firma, birkaç yıl önce çevre için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini fark ederek, EPA'nın eski lideri Lisa Jackson ile anlaşmaya varmıştı. O andan itibaren de firma, bütün tesislerinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yönelmişti ve şu anda, toplam enerji ihtiyacının yüzde 93'ünü yeşil kaynaklardan sağlamakta. Bu oranın önümüzdeki yıllarda da artmaya devam etmesi beklenmekte ve bu noktada enerji satma isteği çok da garip görünmüyor.

Çoğu kişi, Apple'ın bir tüketici teknolojisi firması olduğunu düşünürken arka planda yer alan sessiz yenilikleri unutuyor. Sonuç olarak firma, aynı zamanda mobil ödemeler, sağlık araştırmaları ve bulut depolama hizmetleri ile de ilgilenmekte. Ayrıca şimdiden medya (iTunes, iBooks) ve yazılım mağazalarından oldukça ciddi miktarda gelir sağlamakta ve bu gelire Apple Music'in de katkısı söz konusu. Devasa nakit rezervi ve kendisini yeşil enerjiye adaması ile Apple'ın kimsenin dikkatini çekmeden bir enerji devi haline dönüşme ihtimali de çok uzak görünmüyor...

Okuyucu Yorumları