Apple'dan Siri İçin Dev Bir Adım Daha!

Apple, sanal asistanı Siri'yi çok daha yetenekli bir hale getirmek için düğmeye bastı; ilk işi ise bu önemli ismi kadrosuna katmak oldu!

Apple'dan Siri için dev bir adım daha!

Apple, Samsung'un Viv'i almasına sessiz kalmayacak gibi görünüyor. Cupertinolu şirket, Russ Salakhutdinov'u kiraladı. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği profesörü olan Salakhutdinov, yapay zeka araştırmaları için çalışacak.

İşin ilginç yanı, Russ okuldaki işini bırakmıyor. Görünüşe bakılırsa aynı anda hem araştırma yazısı yayınlayıp hem de iPhone ve Mac'lerimizi geliştirecek. Apple'da tam olarak ne üzerine çalışacağını bilmiyoruz ama bazı söylentilere göre soruların ardındaki bağlamları araştıracak.

Bu kiralama Siri için büyük bir değişiklik anlamına gelebilir. Siri'nin Google Assistant'a göre geri kalması eleştiriliyordu. Siri'nin yapay zekası bir biri ardından gelen bağlantılı soruları daha iyi anlayacak hale gelecek. Ancak Apple'ın yapay zeka kullanımı sadece sesli komutlarla kalmayacak. iOS 10'daki Photos uygulamasının obje ve yüz tanıma özelliğini hatırlıyor musunuz? Apple'ın yapay zekayı geleceğinin bir parçası olarak görmesi dolayısıyla Russ'un bir çok üründeki etkisini görebiliyoruz.

Carnegie Mellon Üniversitesi bu durumdan çok memnun olmayabilir. Sonuçta bu kiralama büyük bir beyin göçünün öncüsü olabilir. Yapay zeka için iyi bir gelişme ama akademik araştırmalar sekteye uğrayabilir.

Okuyucu Yorumları