Apple'dan sürpriz iAd kararı!

Apple'ın aldığı sürpriz karar, büyük bir değişimin yolda olduğunu gösteriyor...

Apple'dan sürpriz karar!

Apple halihazırda bünyesinde bulunan mobil reklam platformu iAd'in satış ekibini dağıtarak platformu kendi kendine işleyebilen bir hizmet haline gelecek biçimde yeniden yapılandırmaya karar verdi. BuzzFeed'de yer alan habere göre, bu stratejik değişimle birlikte reklam yaratımının yanında satış ve yönetim süreçleri de bizzat yayıncıların kontrolüne bırakılacak. Apple bu değişikliğin ardından reklam gelirlerinden aldığı yüzde 30'luk paydan da vazgeçeceğini açıkladı. Bu da kendi iAd'lerini yöneten yayıncıların bütün geliri içerik üreticilerine bırakabileceği anlamına geliyor.

Apple'ın iAd departmanındaki satış ekibinin anlaşmalarını bu hafta içerisinde feshetmesi beklense de düzenli bir biçimde reklam satın alma hizmetlerini gerçekleştiren firmaların kaderi halen belirsiz.

Firmanın, iAd'e yönelik bu yeniden yapılandırma kararını, iOS 9'daki News uygulaması üzerinde kontrolü yayıncılara bırakan yeni bir reklam satın alma aracı üzerinde çalıştığını duyurmasından sonra alması da dikkat çekici. Apple News'deki bu "self-service" reklam sisteminin önümüzdeki iki ay içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

EMarketer'ın sunduğu verilere göre, mobil reklam alanında 2015 yılında yüzde 9.5'lik bir orana sahip olan Google'ın yanında iAd'in yüzdesi yalnızca 5.1 olarak görünüyor. Aynı yıl içerisinde yüzde 37.9 gibi bir orana sahip olan Facebook ise mobil reklamlar açısından açık ara önde.

Okuyucu Yorumları